זוקיני, יחצ

מתכון לסלט זוקיני חי, טעים ומרענן

נמאס לכם ממרקים וקדירות חורפיות? השף שון צ'פרק מהבר זו זו ברוטשילד 32 מכין לכם מתכון שירענן לכם קצת את העונה הקרה

  • פורסם ב:
  • 17/02/2017 15:40
  • |
  • עודכן ב:
  • 05/06/2018 14:00
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

מצרכים למנה אחת

2 יחידות זוקיני


5 גבעולים של  עלי נענע מופרדים ושטופים


3 כפות שמן נענע


1 כף ליים או לימון( עדיף ליים)


מלח דק לפי הטעם


חתיכת אננס יפה פרוס דק דק


קורט של אגוזי לוז קלויים או בוטנים

אופן ההכנה:

  • פורסים את הזוקיני במנדולינה ביתית(מכשיר לעיצוב וחיתוך ירקות) אפשרי לחתוך לקוביות קטנות.
  • מפרידים עלי נענע בערך 5 גבעולים בשביל הסלט( שומרים בצד)
  • מחממים סיר עם 200 מ״ל שמן סויה מחממים ל100 מעלות ושמים לדקה את כל שאר הנענע שנשארה.
  • מסננים דרך מסננת דקה ונותנים לשמן להתקרר
  • עכשיו יש לכם שמן נענע לתיבול הסלט.
  • פורסים אננס לפרוסות דקות.
  • מערבבים בקערת ערבוב את הזוקיני והעלים של הנענע מוסיפים קורט של מלח(בערך 2 גרם)
  • סוחטים חצי ליים לבפנים, מוסיפים מהשמן נענע שהתקרר 4 כפות נדיבות
  • מערבבים היטב להרגיש שכל הסלט מתובל במרכיבים ששמנו בפנים
  • מפזרים יפה את האננס על הסלט, קצת אגוזי לוז קלויים/ מקורמלים או בוטנים.


ויש לכם סלט זוקיני מרענן וטעים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2017