קמוניה, יחצ

שבת בפתח: מתכון לקמוניה - מאכל טריפוליטאי

יצחק עטון, עמית מועדון חבר מכין לנו מתכון לשבת. שלוש וחצי שעות של אהבה בסיר יוצרות מנה עשירה, עסיסית ומשביעה

  • פורסם ב:
  • 17/02/2017 11:01
  • |
  • עודכן ב:
  • 17/02/2017 11:01
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

מצרכים ל 6 מנות:

 

2 כוסות שעועית לבנה


1 ק"ג בשר בקר (חזה /צלי כתף/צלעות) חתוך לקוביות גדולות


5 עגבניות חתוכות


כף רסק עגבניות


1/2 כפית פפריקה חריפה /מתוקה


6 שיני שום


1/2 כפית מלח


1/2 כוס שמן קנולה


1 כפית כמון טחון


3 כפות חומץ תפוחים

4 תפוחי אדמה חתוכים פרוסות עבות

 

אופן ההכנה

1.משרים שעועית במים למשך 9 שעות

2. מכניסים לסיר את השמן, העגבניות 3 שיני שום קצוצות. ומבשלים במשך 1/2שעה עד אשר נוצר תבשיל במרקם מרקחת.

מוסיפים את רסק העגבניות ו1/4 כוס מים ומבשלים למשך 5 דקות נוספות

3. מוסיפים לרוטב בסיר את הבשר, השעועית ,הכמון, והשום הנותר (כתוש ולא קצוץ). מוסיפים מים 3 כפות חומץ תפוחים עד לגובה המרכיבים בסיר. מערבבים ומבשלים למשך שעתיים.

4.מוספים תפוח אדמה, מפזרים מלח וממשכים לבשל למשך 1/2 שעה נוספת.

5.המנה מוכנה כאשר המים נספגים והרוטב מסמיך.

 

***המתכונים באדיבות עמיתי 'חבר' במסגרת פרויקט SUPER "חבר" של המועדון בהובלת השף עומר מילר. מטרת הפרויקט הינו להנגיש את מזונות העל לעמיתים ולציבור הרחב באמצעות מגוון מתכונים הכוללים מזונות על.