פילה סלמון אפוי בעגבניות מיובשות, דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

פילה סלמון אפוי בעגבניות מיובשות

מנה חגיגית במינימום עבודה: פילה סלמון עסיסי במשרה של שמן-זית, עגבניות מיובשות ושום. מה צריך יותר מזה כדי לעשות רושם?

  • פורסם ב:
  • 21/03/2015 13:19
  • |
  • עודכן ב:
  • 24/07/2018 14:00
  • |
פילה סלמון אפוי בעגבניות מיובשות
 

פילה סלמון אפוי בעגבניות מיובשות(דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | רמת קושי: קל

מצרכים:

נתח סלמון שלם במשקל 1 ק"ג (קפוא ומופשר או טרי)


6 כפות שמן זית


2 שיני שום,  פרוסות


120 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות דקות


אורגנו טרי - רק העלים מ-2 ענפים


כפית פלפל שחור גרוס


כפית מלח ים


כפית זרעוני כוסברה


כפית זרעוני שומר


אופן הכנה:

  • במחבת מחממים מעט את שמן הזית. כשהשמן חמים מוסיפים את השום והעגבניות המיובשות וסוגרים את האש.
  • משהים כחצי שעה להתמזגות טעמים.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    מניחים את הדג על התבנית כשהעור כלפי מטה (לאפשרות פרזנטציה חגיגית - חורצים בעזרת סכין חדה פסי שתי וערב על פני הדג לעומק של 2 ס"מ).
  • מושחים את הדג בתערובת השמן והעגבניות.
  • מפזרים עליו את עלי האורגנו הטרי ומעל הכל זורים מלח ופלפל גרוס.
  • מוסיפים לפי הטעם ואת זרעי הכוסברה והשומר.
  • אופים כ-20-25 דקות ומגישים מיד.

המתכון באדיבות תנובה

מחפשים מתכוני דגים נוספים? נסו את אלה:

קארי דגים מהיר על לחם יוגורט

קציצות דגים ברוטב עגבניות

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015