סלט אורז תאילנדי, אלי שרם

צפו: אורז תאילנדי מוקפץ (בכמה דקות עבודה)

נשאר אורז מאתמול? כמה דקות עבודה, ויש לכם ארוחת ערב משודרגת וטעימה. שף חגי לרנר מבית הספר "בישולים" קוצץ לנו מתכון לאורז אסיאתי מוקפץ

  • פורסם ב:
  • 10/08/2014 16:46
  • |
  • עודכן ב:
  • 05/06/2018 14:00
  • |

שף חגי לרנר, צילום ועריכה: אלי שרם

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקות (גג!) | 2-3 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

300 גרם אורז מבושל, קר


2 גזרים


1/4 כרוב לבן, קטן


2 גזרים


3-4 ס"מ ג'ינג'ר


3-4 שיני שום


צ'ילי אדום


צרור בצל ירוק


2 ביצים


1 ו-1/2 כפות סוכר


3-4 כפות רוטב סויה


כפית שמן שומשום


בוטנים קלויים


עלי כוסברה


אופן הכנה:

  • קוצצים את הג'ינג'ר לקוביות קטנות.
  • קוצצים את הכרוב לפרוסות דקות.
  • מועכים את השום במכת סכין חזקה, וקוצצים דק.
  • חותכים את הצ'ילי, לפי הטעם, לטבעות קטנות.
  • חותכים את הבצל הירוק פעמיים: בהתחלה את החלקה הלבן לטבעות קטנות ואז את החלק הירוק לגבעוליחם רחבים יותר.
  • טורפים 2 ביצים בקערה.
  • מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה ומשמנים עם שמן צמחי.
  • מוסיפים את הביצים ומכינים חביתה מקושקשת. מניחים בקערה ושמים בצד.
  • משמנים את המחבת שוב, ומתחילים בטיגון הג'ינג'ר, השום והצ'ילי.
  • כשעולה ריח, מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק, הכרוב והגזר.
  • מטגנים עד שהירקות מתרככים, מוסיפים שמן במידת הצורך.
  • כדי לעזור בריכוף מוסיפים כף וחצי סוכר (הוא מאזן לנו את הטעמים במנה).
  • כשהירקות רכים, מוסיפים את האורז המבושל והקר ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הסויה, הביצה המקושקשת, מקלות הבצל הירוק, מערבבים היטב ומכבים את האש.
  • מתבלים בשמן שומשום.
  • מוסיפים בוטנים וכוסברה לפי הטעם - ומגישים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2014