מרק תירס של אהרוני, קרן ביטון כהן

מרק תירס עם טוויסט אסייתי

ישראל ותמרה אהרוני מכינים 2 גרסאות למרק תירס חם וסמיך בתוכנית שמוקדשת כולה למתכונים אסייתים עם נגיעה תאילנדית

  • פורסם ב:
  • 02/07/2014 13:49
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/07/2014 10:32
  • |

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | רמת קושי: בינוני|

מצרכים:

2-3 כפות שמן


1 פלפל אדום חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ


1 כפית שורש ג'ינג'ר, קצוץ


6-5 כוסות מרק עוף


1 שקית גרגירי תירס קפואים או 2 קופסאות גרגירי תירס שימורים


100 גרם חזה עוף, קצוץ דק


3 כפות רוטב סויה יאמסה


1 כפית סוכר


מלח, פלפל


1 כף קורנפלור מדוללת במעט מים קרים


2 ביצים טרופות


להגשה:
2 גבעולי בצל ירוק, פרוס דק


שמן שומשום


אופן הכנה:

  • בסיר גדול שמים את השמן הפלפל האדום, הג'ינג'ר.
  • כשהשמן חם מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את גרגירי התירס.
  • אם יש לם בלנדר ידני אפשר לרסק חלק מגרגירי התירס בתוך המרק.
  • מוסיפים למרק את הסויה והסוכר, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כעשר דקות.
  • מוסיפים את העוף ומבשלים דקה.
  • מוסיפים את הקורנפלור לאט תוך כדי בחישה עד שמגיעים לרמת הסמיכות הרצויה.
  • מוסיפים את הביצים בזרם דק תוך טריפה במזלג. מכבים את האש.
  • לפני ההגשה מפזרים מעל קצת בצל ירוק וכמה טיפות שמן שומשום.

רוצים לראות את ישראל ותמרה מכינים את המתכון? >> לחצו כאן

- הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2014 -