פריכים וטעימים, מייקל גליקסטין

מתכון לכדורי אורז מטוגנים

קריספים מבחוץ ונמסים מבפנים - כדורי אורז פריכים, מטוגנים וחמים שרק דורשים שיתנו בהם ביס. מטבל קליל ליד ואתם מסודרים

  • פורסם ב:
  • 01/11/2012 12:55
  • |
  • עודכן ב:
  • 05/06/2018 14:00
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 40-50 כדורים | רמת קושי: בינוני

מצרכים לריזוטו:

40 גרם חמאה


500 גרם אורז ריזוטו


מים רותחים לפי הצורך


לכדורי האורז:

כפית רכז עגבניות


כפית שטוחה מלח דק


ביצה קטנה טרופה


כפית גדושה קמח


20 גרם מוצרלה


לציפוי:

מעט קמח


ביצה טרופה


פירורי לחם


אופן הכנה:

  • מכינים ריזוטו: בסיר על להבה נמוכה ממיסים את החמאה, מוסיפים את הריזוטו ומערבבים היטב.
  • מוסיפים בהדרגה מים חמים מאוד ונותנים לריזוטו "לשתות" את המים. בכל פעם מוסיפים מים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהריזוטו מגיע לדרגת אל-דנטה.
  • מעבירים את הריזוטו למסננת גדולה ומצננים.
  • מכינים את כדורי האורז: שמים את הריזוטו המבושל בקערה ומוסיפים פנימה רכז עגבניות, מלח וביצה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות כדי לא לשבור את האורז.
  • מכדררים את התערובת לכדורים קטנים ובאמצע כל כדור דוחפים מעט מוצרלה.
  • מצפים את הכדורים בקמח, טובלים בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם.
  • מטגנים את הכדורים בשמן עמוק בטמפרטורה של כ-180 מעלות עד שהם מזהיבים.
  • מגישים חם.

המתכון באדיבות השף יהודה גיזנבורג מרשת טרנטינו.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012