קינוח ממכר במיוחד, דניה ויינר

מתכון לצ'ורוס ברוטב שוקולד-קרמל חם

שחיתות במיטבה - אורן דגן כפיר מלמד אתכם איך מכינים צ'ורוס כמו שצריך. משלב הכנת הבצק והטיגון ועד הרוטב וציפוי הסוכר

  • פורסם ב:
  • 10/09/2012 13:06
  • |
  • עודכן ב:
  • 11/04/2018 11:00
  • |

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 4-5 | רמת קושי: קל

מצרכים:

שמן קנולה, לטיגון עמוק


55 גרם חמאה


480 מ"ל מים (2 כוסות)


65 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)


1 כפית מלח


280 גרם קמח לבן (2 כוסות)


לרוטב שוקולד-קרמל:

100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)


30 מ"ל מים (2 כפות)


360 מ"ל שמנת מתוקה (1 ו- 1/2 כוסות)


קורט מלח


240 גרם שוקולד חלב, קצוץ


להגשה:

200 גרם סוכר לבן (1 כוס)


1 כפית קינמון טחון


אופן הכנת הרוטב:

  • יוצקים את המים לסיר קטן, מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש בינונית (לא לערבב, עד שהסוכר נמס).
  • ממשיכים לבשל את הסוכר תוך טלטול הסיר מצד לצד, עד שמתקבל קרמל בגוון ענברי עמוק.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה ואת המלח לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית ומסירים מהאש.
  • מוסיפים לסיר את השוקולד וטורפים במטרפת יד עד לקבלת תערובת אחידה.

להכנת הבצק:

  • מרתיחים בסיר בינוני על אש בינונית את החמאה, המים, הסוכר ואת המלח.
  • מוסיפים לסיר בבת אחת את הקמח ומערבבים בכף עץ בתנועות נמרצות כדקה עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.
  • מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבבים בוו הגיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • מעבירים את הבצק המוכן לשק זילוף בעל צנתר כוכבי רחב.
  • יוצקים לסיר טיגון עמוק שמן עד לגובה של 12 ס"מ ומחממים עד לטמפרטורה של 180 מעלות (בודקים באמצעות תרמומטר).
  • מזלפים לתוך השמן אצבעות בצק שאורכן 10 ס"מ, כ-4 אצבעות בכל מחזור טיגון ומנתקים אותן מהצנתר בעזרת מספריים חדים.
  • מטגנים את אצבעות הבצק משני הצדדים במשך כ- 4-3 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  • מוציאים את הצ'ורוס מהשמן באמצעות כף מחוררת ומניחים על מגבת נייר לספיגת עודפי השמן.
  • מערבבים בקערית את כוס הסוכר וכפית הקינמון לתערובת אחידה ומגלגלים בתוכה את הצו'רוס ומגישים מיד בליווי הרוטב החם.

הערות:

  • אפשר לשמור את הרוטב בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה יש לחמם במיקרוגל או בסיר קטן על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד.
  • הצ'ורוס אינם נשמרים לאורך זמן גם לא בקירור או בהקפאה, לכן יש להכין כמות בהתאם לדרוש ולאכול אותם חמים וטריים.

המתכון מתוך ספרו של אורן דגן כפיר "חגיגה של קינוחים" בהוצאת פן וידיעות ספרים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012