פסטה עם סילאן ערמונים ועשבי תיבול, אינס ינאי ואודי ברקן

פסטה עם סילאן, ערמונים ועשבי תיבול

פסטה ברוטב מקורי ועשיר במיוחד: שילוב מתוק-מלוח של סילאן, ערמונים ועשבי תיבול מרעננים

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 18/06/2018 14:00
  • |

אינס ינאי ואודי ברקן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4-5 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים

500 גרם פסטה פנה/פוזילי


100 גרם ערמונים מוכנים לאכילה חצויים לרבעים


30 גרם חמאה


5 כפות שמן זית


3 כפות סילאן


מעט פלפל שחור גרוס


חצי כפית מלח


כף קליפת לימון מגוררת


1/4 כוס מיץ לימון טרי


1/4 כוס יין לבן או מים


4 שיני שום פרוסות


מעט נענע ובזיליקום - רק העלים


100 גרם פרמז'ן או גבינה קשה חריפה אחרת לעיטור

אופן הכנה

  • מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן ומסננים- לא שוטפים במים.
  • במחבת עמוקה מניחים שמן זית וחמאה מערבבים עד שהחמאה נמסה.
  • מוסיפים שום, ערמונים וקליפת לימון מגוררת, מערבבים ומוסיפים יין לבן ואת התבלינים והסילאן, מביאים לרתיחה קלה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את מיץ הלימון ואת הפסטה.
  • מסירים מהאש ומערבבים על עלי הנענע והבזיליקום, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פרמז'ן.

הכתבה פורסמה לראשונה בשת 2015