עוגת עלי גפן

קבלו את השדרוג של עלי הגפן המסורתיים בצורת עוגה ברוטב מתקתק ושילוב של תבלינים אקזוטיים

אביזרים:

תבנית עגולה בקוטר 26/24

 

חומרים:

20 עלי גפן טריים או מצנצנת

 

למלית:

1/4 כוס חמוציות מיובשות ממותקות שופרסל

1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

1/4 כוס סלרי עלים שופרסל - קצוץ

מעט פלפל שחור גרוס שופרסל

1 כוס אורז יסמין שופרסל

6 כפות שמן זית שופרסל

1 כפית בהרט שופרסל

1/2 כפית מלח שופרסל

1 בצל קצוץ

 

לרוטב:

1/2 כפית כורכום טחון שופרסל

מעט פלפל שחור גרוס שופרסל

1/4 כוס מיץ לימון שופרסל

1/4 כפית קינמון שופרסל

4 כפות שמן זית שופרסל

1 כפית בהרט שופרסל

1 כף סילאן שופרסל

מעט מלח שופרסל

 

אופן ההכנה:

 

  • מבשלים את האורז בישול מלא במים בלבד.
  • מסננים את האורז מהמים, אך ללא שטיפה ומעבירים לקערה.
  • לקערת האורז המבושל מוסיפים את שאר מרכיבי המלית, מלבד הבצל, מערבבים ומניחים בצד לצינון.
  • משמנים היטב תבנית עגולה (כולל הדפנות) ומרפדים בעלי גפן, כאשר הצד המחוספס מופנה כלפי פנים התבנית, כך שיכסו את כל התבנית כולל
  • השוליים ומעט מעל גובה שולי התבנית (באם משתמשים בעלים טריים, יש לחלוט אותם במים רותחים למשך 3 דקות).
  • יש להשאיר מספר עלים לשם כיסוי התבנית.
  • ממלאים את התבנית המרופדת עלי גפן במלית ומהדקים היטב.
  • מוסיפים את הבצל וסוגרים את שולי העלים.
  • מכסים בעלי הגפן עד לכיסוי מוחלט של התבנית.
  • בעזרת סכין חדה יוצרים מספר חורים בעלים על מנת שהרוטב ייספג במלית באופן האידיאלי ביותר.
  • בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על התבנית.
  • מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
  • בסיום האפייה הופכים את עוגת עלי הגפן על צלחת שטוחה ורחבה.
  • * המלצת הגשה- מקשטים בצנוברים קלויים מעל ומגישים לצד טחינה או יוגורט.

 

 

 

(יח"צ)