רול דפי אורז וירקות אסייתי, גיל גוטקין

רול דפי אורז וירקות אסייתי של אור ממשחקי השף

אור גינסברג ממשחקי השף מכין מתכון לרול אסייתי שקל וכיף להכין בבית, עם רוטב מיוחד שמכינים לבד בקלות

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 05/06/2018 14:00
  • |

צילום ועריכה: מאי עבאדי גרבלר

אור גינסברג

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | רמת קושי: בינוני

מצרכים

חבילת דפי אורז


1 בצל


1 גמבה אדומה


1 גזר


2 פטריות


1 שן שום


1/2 צ'ילי אדום טרי (אפשר יותר או פחות)


1/4 כרוב לבן


2 כפות סויה


כמה טיפות שמן שומשום


חופן פטרוזיליה


כף ג'ינג'ר קצוץ דק


רוטב שעועית שחורה (לא חובה)


חופן כוסברה קצוצה


נבטים


כמה שקדים שלמים לגירוד מעל (לא חובה)

לרוטב:

רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק


3 כפות מיץ תפוזים


חצי שזיף סגול (או מנגו או אננס)


כף כוסברה קצוצה (או עירית או בצל ירוק)


2 עלי בזיליקום סגול (לא חובה)

אופן הכנה

  • חותכים את הבצל לרצועות דקות
  • את הגבמה והגזר פורסים בזהירות לגפרורים דקים. פורסים את הפטריות, הצ'ילי ושן השום.
  • מחממים מחבת יבשה (בלי שמן) ומניחים בה את הבצל.
  • כשהבצל מעט חרוך, מוסיפים את הגזר והפלפלים לשתי דקות ומערבבים תוך כדי.
  • מוסיפים את הפטריות, הצ'ילי והשום עם מעט שמן זית ומערבבים כדקה.
  • מוסיפים 2 כפות סויה, מערבבים ומורידים מהאש. מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ומערבבים.
  • מכינים את הרוטב: מסננים את רוטב הצ'ילי מגרעינים בעזרת מסננת דקה (לא חובה) ומערבבים עם שאר המרכיבים.
  • ממלאים קערה במים פושרים וטובלים בה את דפי האורז (אחד אחד בכל פעם). מניחים על השיש.
  • מניחים במרכז דף האורז כף גדושה של הירקות המוקפצים, מעט רוטב שעועית (לא חובה), מעט כוסברה וכמה נבטים.
  • מגלגלים את דף האורז לסיגר (אפשר לראות את צורת הגלגול בוידאו).
  • מגרדים בעזרת פומפיה שקד מעל דפי האורז המוכנים.
  • אם רוצים לשמור מעט את דפי האורז, אפשר להניח אותם בין שתי מגבות מטבח רטובות עד שעה. אם לא, מגישים מיד.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015