בטטות מקורמלות בדבש, אפיק גבאי

דבש, הכל דבש: ארוחה שלמה לחג, כולה עם דבש

המתכונים הכי חגיגיים לראש השנה: ארוחה שלמה, החל מהסלט ועד הקינוח, כולם עם דבש, לשנה מתוקה במיוחד

  • פורסם ב:
  • 03/08/2014 13:57
  • |
  • עודכן ב:
  • 21/08/2018 07:00
  • |

בטטות מקורמלות בדבש

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

3 בטטות גדולות


3 כפות שמן זית


3 כפות דבש


מלח

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • שוטפים את הבטטות.
  • מתבלים במלח, ושמן זית ומערבבים היטב.
  • מניחים בתבנית מכסים בנייר כסף ואופים קרוב לשעה וחצי.

סלט סלנובה, תפוחים, חמוציות בויניגרט דבש

סלט סלנובה תפוחים, חמוציות בויניגרט דבש
 

סלט סלנובה תפוחים, חמוציות בויניגרט דבש(אפיק גבאי)

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 10 דקות4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

לויניגרט:

חצי כף חרדל


2 כפות של דבש


400-מל-מיץ-תפוזים טרי


מיץ-מלימון טרי אחד


מלח ופלפל


100 מ"ל שמן זית

לסלט:

חסה סלנובה שלמה מפורקת לעלים


חצי תפוח (עדיפות לפינק ליידי) חתוך לסלייסים דקים


כף חמוציות


2 כפות פקאן מסוכר

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הרוטב מלבד שמן הזית במעבד מזון ומזלפים באיטיות את השמן פנימה תוך כדי טחינה.
  • מערבבים את כל חומרי הסלט, מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב.

סלמון בדבש

סלמון בדבש
 

סלמון בדבש(אפיק גבאי)

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

8 חתיכות פילה סלמון או נתח גדול שלם

למרינדה:
חצי כוס מיץ תפוזים


5 כפות דבש


2 כפות חרדל דיז'ון


מלח ופלפל


2 גבעולי טימין


כף שמן זית

אופן הכנה

  • מערבבים הכל ביחד ומורחים על הסלמון.
  • משאירים לנוח לפחות שעה כדי שהדג יספוג את כל הטעמים.
  • אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות לנתח שלם. או 8 דקות לנתחים אישיים.
 

רוסטביף סינטה בתבלינים ודבש

רוסטביף סינטה בתבלינים ודבש
 

רוסטביף סינטה בתבלינים ודבש(אפיק גבאי)

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

נתח סינטה של קילו וחצי


4 כפות שמן זית


2 כפיות פפריקה


כף חרדל


כף זרעי כוסברה


חצי כף פלפל שחור גרוס


4 כפות דבש


חצי שן שום קצוץ

אופן הכנה:

  • מערבבים הכל ביחד ומורחים על הנתח ועוטפים בניילון נצמד ומקררים לילה.
  • לפני אפיית הנתח רצוי להשאיר אותו בחוץ בערך שעה כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.
  • מחממים תנור ל-300 מעלות
  • מכניסים את הנתח כשהשומן כלפי מעלה.
  • אופים 5 דקות לצריבת השומן.
  • מורידים את חום התנור ל-140 מעלות ומשאירים דלת פתוחה. אופים עוד 20 דקות בערך למידת מידיום רייר.
 

קרמבל תפוחים בדבש

קרמבל תפוחים בדבש
 

קרמבל תפוחים בדבש(אפיק גבאי)

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | 8 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

לבצק הקרמבל:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


100 גרם סוכר דמררה


100 גרם אגוזי לוז קלויים

לתפוחים המקורמלים:

5 תפוחי גרני סמית חתוכים ושטופים


5 כפות דבש


1 כפית קינמון

אופן הכנה:

  • טוחנים את כל חומרי הבצק במעבד מזון בפולסים עד ליצירת פירורים.
  • מחממים דבש במחבת עד לרתיחה ויצירת בועות כמו של קרמל סוכר.
  • מוסיפים את התפוחים ומבשלים עד לריכוך התפוחים ומוסיפים בסוף כפית קינמון.
  • מסדרים בתבנית חסינת חום שיכבה אחידה של תפוחים ומפזרים מעליה את פירורי הבצק.
  • אופים ב-180 מעלות עד להשחמה.

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? לחצו כאן

הכתבה פורמה לראשונה בשנת 2014