צלחת פוקי, fotolia

היישר מהוואי: טירוף הפוקי (poke) מגיע לישראל

אחרי ששיגע את ארצות הברית, אוכל הרחוב הלאומי של הוואי, Poke מגיע לישראל. דגים נאים עם המון תוספות ורטבים, שמתאימים בול לארוחת קיץ

  • פורסם ב:
  • 29/06/2016 16:34
  • |
  • עודכן ב:
  • 29/06/2016 16:34
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

כמו הרבה טרנדים עולמיים, מגיע אלינו בימים אלה עוד טרנד אוכל שכבר הספיק לחרוך את כל ארצות הברית.

 

עם יותר מ-70 מקומות שמגישים אותו ונפתחו בלוס אנג'לס בלבד בשנה האחרונה, פוקי (poke) מאיים להיות טרנד האוכל החדש שיכבוש את תל אביב ואת האינסטגרם.

 

 

הפוקי הוא מנת אוכל רחוב נפוצה מאוד בהוואי (המילה פוקי משמעותה "חתוך לקוביות") הכוללת קוביות נדיבות של דג נא (בדרך כלל טונה אדומה, אבל קיימות המון גרסאות שונות), בדרך כלל עם רוטב אסייתי שמורכב מסויה בהירה, שמן שומשום, בצל ירוק וג'ינג'ר.

 

עכשיו, שני שותפים צעירים מביאים את המאכל הפופולארי גם אלינו. יותם רביבו וגל שלזינגר, שני חברי ילדות שגדלו יחד באילת וחברו שוב אחרי שנים בהם לא היו בקשר, יפתחו בעוד כ-10 ימים את "פוקי ישראל".

 

רביבו, שיהיה אחראי על הצד הקולינארי היה שף במשך כמה שנים בכמה מסעדות, ביניהן הבנדיקט ו"מרתה", ושלזינגר, שהיה גם הוא סו שף, יהיה אחראי על הצד העסקי של השותפות.

 

"אני מאוד אוהב לחקור את עולם האוכל וגיליתי את הפוקי", מספר רביבו. "גל גר שנתיים בהוואי והתאהב גם הוא במנה וזה מה שחיבר בינינו. הפוקי הופל ללהיט כי הוא טרי ובריא, כמו שאוהבים היום בעולם, יש לו ערך קלורי לא גבוה והוא גם מצטלם טוב, שזה גם חשוב בימינו".

 

פוקי ישראל
 

פוקי ישראל(פוקי ישראל)

כל מי שמזמין מנה בעצם עובר על סוג של "פס" להרכבת המנה.

 

הבחירה הראשונה היא לבסיס של המנה בין אורז דביק, אורז מלא, קייל חלוט או תערובת חסה סלנובה ומשי.

 

מיד אחר כך בוחרים את סוג הדג מבין מבחר של דג לבן משתנה, טונה אדומה או סלמון, כאשר גם הצמחונים והטבעונים יכולים להנות ולבחור מתוך קוביות טופו או פטריות פורטבלו במרינדה.

 

אחר כך מגיע תור הרוטב. אמנם בגרסא המקורית הרוטב מגיע כבר עם הדג וכמעט ולא משחקים עם המרכיבים שלו, אבל בגרסא הישראלית אפשר לבחור מתוך כ-10 סוגי רוטב, שבכל פעם הופכים את המנה למשהו קצת אחר. חוץ מהרוטב הקלאסי שמכיל פונזו, שמן שומשום, בצל ירוק וג'ינג'ר אפשר יהיה לבחור בין רוטב צ'ימיצ'ורי, רוטב פיקלס שעשוי מרליש מלפפונים חמוצים ואיולי, צ'אטני מנגו, ויניגרט הדרים ויוזו או, רוטב חלפיניו ליים או רוטב וואסבי אבוקדו.

 

לקראת הסוף עוברים לבחור תוספות מעל הדג, שכוללות מבחר גדול של ירקות טריים, קקטוס כבוש, חלפיניו כבוש, אצות ווקאמה ואפילו פירות העונה כמו פיטאיה או אננס, והכל ללא הגבלה עד למילוי הקערה.

 

לסיום בוחרים תיבול קראנצ'י כמו קשיו טוגראשי, טוביקו או זרעי צ'יה.

 

 

צלחת פוקי
 

צלחת פוקי(fotolia)

מחירי המנות יהיו 38 שקלים למנת סלמון, 44 שקלים לטונה אדומה, 40 לדג לבן ו-34 שקלים לאופציות הטבעוניות.

 

חוץ ממנות הפוקי יציעו בפוקי ישראל חליטות תה ומיצים טבעיים בשיטת ה-refill וגם palates, ארטיקים טבעיים מפירות.

 

פוקי ישראל תיפתח בעוד כ-10 ימים. שעות הפתיחה: ראשון עד חמישי: 10:00-00:00. שישי: 10:00-15:00. שבת: 15:00-00:00.

 

פוקי ישראל, אבן גבירול 20, תל אביב.