לביבות תירס וריקוטה, ענת לבל

כל המשפחה מתנפלת: לביבות תירס וריקוטה

חיסכון קלורי בזכות הריקוטה, מתיקות שילדים אוהבים וקריספיות ממכרת. אחרי שתכינו את הלביבות האלה פעם אחת, הן יהפכו לתושבות קבע אמלכם במטבח

  • פורסם ב:
  • 06/11/2014 12:26
  • |
  • עודכן ב:
  • 01/06/2017 05:12
  • |

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 14-16 לביבות | רמת קושי: קל

מצרכים:

2 קלחי תירס טרי סופר מתוק, נקיים מעלים ומסיבים


1 מיכל (250 גרם) גבינת ריקוטה 5%


¼ כוס חלב


מלח, פלפל שחור


קורט אגוז מוסקט


2 גבעולי בצל ירוק קצוץ


¼ כוס גבינת קצ'קבל מגורדת (אפשר גם גבינה צהובה רגילה)


5 כפות קמח רגיל


1 ביצה


לטיגון: שמן קנולה

אופן הכנה

  • מפרידים את גרגירי התירס מהקלח - מעמידים קלח תירס בקערה ו"מגלחים" את הגרגירים בהעברת סכין חדה מראש הקלח עד תחתיתו.
  • מעבירים את הגרגירים לקערה ומוסיפים גבינת ריקוטה, ביצה, תבלינים, חלב, בצל ירוק, גבינת קצ'קבל וקמח ומערבבים היטב.
  • מחממים במחבת שמן בשכבה דקה ואחידה ויוצקים לביבות בעזרת כף. מטגנים עד להזהבה והתייצבות, הופכים בעדינות ומטגנים עד להזהבת הצד השני. מעבירים לנייר סופג ומגישים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2014