פסטה זוקיני ברוטב פסטו, נועם פריסמן

פסטה זוקיני ברוטב פסטו • מתכון מתוך סופר שי-לי

פסטה ללא פסטה: ארוחה בריאה וגם טעימה של "פסטה" מרצועות זוקיני, ברוטב של פסטו ביתי וגבינה בולגרית

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 11/07/2018 07:00
  • |

שי-לי ליפא

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים

6 זוקיני בינוניים


1 כף שמן זית


4 כפות ממרח פסטו מאיכות טובה


קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון


מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה:
1/4 קובייה (80 גרם) בולגרית


עלי בזיליקום

אופן הכנה

  • בעזרת קולפן מיוחד לג'וליאנים או סכין מיוחדת במנדולינה פורסים את הזוקיני לרצועות דקות וארוכות כמו ספגטי.
  • מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית וזוקיני ומקפיצים 3-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהזוקיני מתחיל להתרכך.
  • מוסיפים ממרח פסטו וקליפת לימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מקפיצים עוד כדקה למיזוג טעמים.
  • מגררים מעל גבינה בולגרית, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים מייד.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015