משמח ברגע בטן רעבה. מרק ירקות מושלם , שני צדיקריו

מרק ירקות מושלם • מתכון מתוך סופר שי-לי

מרק ירקות כיפי, טעים ומהיר הכנה, שיחמם לכם את החורף, והוא גם משביע בתור ארוחה מלאה

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 13:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 10/02/2016 02:13
  • |

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה | 6 מנות | רמת קושי: קל

1/4 כוס שמן זית


1 בצל גדול קצוץ דק


1 גזר גדול חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ


1 גבעול סלרי חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ


2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ


1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ


1 זוקיני בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ


1 כוס פרחי כרובית קטנים


1 כוס גרגרי חומוס קפואים


1 כף גדושה רסק עגבניות


1 ליטר מים מינרליים או מסוננים


1 כפית שטוחה אורגנו מיובש


מלח ופלפל שחור גרוס

  • מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות, תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
  • מוסיפים לסיר עגבניות, תפוחי אדמה, זוקיני, כרובית, גרגרי חומוס, רסק עגבניות ומים, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות עד שהירקות רכים.
  • מרסקים כשליש מהמרק בבלנדר מוט חשמלי. טועמים ומתקנים תיבול.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.