עוף פפריקש, שני צדיקריו

עוף פפריקש • מתכון מתוך סופר שי-לי

אחד מעמודי התווך של המטבח ההונגרי, שכל אחד יכול להכין בבית, עם רוטב שקשה לעמוד בפניו

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/06/2018 14:00
  • |

שי-לי ליפא

מי לא מכיר את הקלאסיקה ההונגרית? עוף עסיסי במיוחד, רוטב אדום ועמוס פפריקה שהכי כיף לאכול עם נוקדלי (שפצלה), וגם הקטנים יאהבו אותו במיוחד.

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים

1/4 כוס שמן זית


4 כרעיים עוף


מלח ופלפל שחור גרוס


2 בצלים קצוצים גס


1 כף גדושה פפריקה מתוקה


2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ


1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ


1 כוס ציר עוף או מים


מלח ופלפל שחור גרוס


1/2 כוס קרם קוקוס


1 כף קמח רגיל


1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה גס

אופן הכנה

  • מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני הבישול.
  • חותכים את כרעי העוף לירכיים ושוקיים ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
  • מחממים סיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ועוף ומטגנים כ-5 דקות מכל צד עד שהעוף זהוב. מומלץ לטגן בכל פעם חצי מכמות העוף. מוציאים את העוף לצלחת.
  • מוסיפים בצל לסיר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב.
  • מוסיפים פפריקה ומטגנים כ-1/2 דקה תוך כדי בחישה. מחזירים לסיר את העוף המטוגן. מוסיפים עגבניות, פלפל ירוק וציר עוף או מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. לא להתפתות ולהכניס עוד נוזלים לסיר. העוף מתבשל במעט נוזלים.
  • מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעוף רך מאוד. הופכים את העוף תוך כדי בישול כדי שכולו יתבשל ברוטב.
  • מוציאים את העוף מהסיר. מערבבים קרם קוקוס וקמח בקערית, מוסיפים לסיר ומערבבים. מרסקים את הרוטב בבלנדר מוט חשמלי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • מחזירים את העוף לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015