פילה אמנון ברוטב סויה ופטריות פורטבלו של שי-לי ליפא, שני צדיקריו

פילה אמנון ברוטב סויה ופטריות פורטבלו • מתכון מתוך סופר שי-לי

שי-לי ליפא, עם דג אפוי בתנור. טעים, עסיסי ובריא!

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 24/08/2018 07:00
  • |

שי-לי ליפא

סוג מתכון: דג | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים

2 דגי אמנון חתוכים ל-4 פילטים, עם העור


4 פטריות פורטבלו בינוניות פרוסות בעובי 1/2 ס"מ

לרוטב:
3 כפות מיץ לימון


2 כפות רוטב סויה יאמאסה


2 כפות יין לבן


1 כף שמן חמניות או תירס


1 שן שום קצוצה דק

אופן הכנה

  • מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מערבבים את חומרי הרוטב בקערית. משהים כ-5 דקות למיזוג טעמים.
  • פורשים 4 ניירות אפייה, מניחים פילה אמנון על כל נייר ומתבלים במלח ופלפל.
  • מסדרים מעל פרוסות פורטובלו ומתבלים גם אותן במלח ופלפל.
  • יוצקים 2 כפות מהרוטב על כל פילה של דג, וסוגרים לחבילה אטומה.
  • אופים בתנור החם 15-12 דקות עד שהדגים מוכנים.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015