שיא הבריאות והטעם. דג מאודה בטחינה, טל סיון ציפורין

שיא הבריאות • דג מאודה בטחינה

מחפשים מנת דג טובה שתהיה גם בריאה וגם מהירת הכנה? זה בדיוק המתכון בשבילכם. פילה של דג לבן בתנור עם רוטב בריא וטעים של טחינה סמיכה ואיכותית

  • פורסם ב:
  • 11/07/2015 23:37
  • |
  • עודכן ב:
  • 24/07/2018 14:00
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 2 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

2 פילטים של דג לבן (למשל מוסר או דניס)


צרור עגבניות שרי


2 בצלים ירוקים


5-6 זיתי קלמטה


לרוטב טחינה:
¼ כוס טחינה


½ כוס מים


מיץ מחצי לימון


מלח ופלפל

אופציה לסלט קטן בצד:

4 מלפפונים, פרוסים לאורך לרצועות דקות בעזרת קולפן או מנדולינה


½ בצל סגול, פרוס לטבעות דקות


2 בצלים ירוקים, קצוצים


1 צ׳ילי אדום, פרוס לטבעות דקות


לרוטב הסלט:
¼ כוס טחינה


½ כוס מים


3 כפות מיץ לימון


½ כפית סומאק


מלח ופלפל


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מערבבים את כל מצרכי רוטב הטחינה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • על גבי רדיד אלומניום, מניחים את הדג ומכסים ברוטב הטחינה.
  • מניחים מעל את העגבניות, הבצל הירוק והזיתים.
  • מקפלים את שולי נייר האלומניום בצורת מעטפה, כך שהדג יהיה סגור כולו בפנים.
  • אופים כ-20 דקות.

הכנת הסלט:

  • מערבבים את כל מצרכי הרוטב היטב.
  • מערבבים את כל מצרכי הסלט.
  • יוצקים את הרוטב על הסלט.
  • מגישים לצד הדג המאודה.

המתכון באדיבות טחינה בארכה

מחפשים עוד מתכונים עם טחינה? נסו את אלה:
חטיפי בריאות קטנים ומתוקים
מאפינס גזר וטחינה
גלילות טחינה, פרג ותפוזים

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015