בשביל שחיתות כזו המציאו את הסופ"ש. לזניית שוקולד, רונן מנגן

שחיתות אמיתית: לזניית שוקולד

מה נאמר ומה נגיד? לפעמים מגיעות שפיות עם רעיונות מדליקים, ואנחנו פשוט זורמים ומגרגרים מהנאה. קבלו את מאיה דרין עם מתכון מושחת ללזניית שוקולד. ללקק את האצבעות

  • פורסם ב:
  • 07/05/2015 00:50
  • |
  • עודכן ב:
  • 18/06/2018 14:00
  • |

מאיה דרין

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית 20X30 | רמת קושי:בינוני

מצרכים:

200 גרם שוקולד


250 גרם חמאה


3 ביצים מופרדות


½ כוס סוכר


250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%


2 כוסות חלב


4 כפות סוכר


1 חבילת דפי לזניה


לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר


1/2 כוס שמנת מתוקה


חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)


אופן הכנה:

  • ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
  • מוסיפים חלמונים אחד, אחד וטורפים היטב.
  • מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק.
  • מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק.
  • מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
  • מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).
  • מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה.
  • בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה: יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת, יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.

מכינים את הציפוי:

  • מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים.
  • מערבבים לקרם חלק ומבריק - ויוצקים מעל הלזניה.
  • מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.

המתכון באדיבות מאיה דרין עבור פסטה ברילה

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015