קישואים ממולאים, צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מגזין טעימות

סתיו בצלחת: קישואים ממולאים בבורגול וחמוציות

מחפשים קדרה גדולה וצמחונית עם מילוי טעים ומתקתק? זה בדיוק המתכון בשבילכם. שף אבי שטייניץ מכין קישואים ממולאים בבורגול וחמוציות - צבעוני ומשביע

  • פורסם ב:
  • 23/10/2014 00:56
  • |
  • עודכן ב:
  • 24/06/2018 07:00
  • |

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ו-45 דקות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

6 קישואים רחבים


למילוי: 
3/4 כוס בורגול עבה


2 כפות שמן זית


בצל אדום גדול, קצוץ דק


70 גרם גפרורי שקדים מולבנים, קלויים


80 גרם חמוציות


2 כפות רכז רימונים


2 ענפי טרגון טרי, קצוץ


מלח, פלפל שחור


לבישול: 
3 כפות שמן זית


בצל אדום גדול, קצוץ גס


פנים הקישואים המרוקנים


1/2 1 כוסות מרק צח (פרווה)


3 כפות רכז רימונים - להשיג ברשתות השיווק הגדולות


מלח ופלפל גרוס


ענף טרגון


שקדים מולבנים קלויים - לקישוט

  • משרים את הבורגול בשתי כוסות מים לשעה.
  • חותכים את הקישואים לחצי, יוצרים חתך תחתון על מנת שהקישוא יהיה יציב ומרוקנים את פנים הקישוא כך שיתקבל מעין צורת גביע. שומרים בצד את פנים הקישוא.
  • מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח וחולטים את הקישואים 4 דקות. מקררים מיד ומסננים.
  • מזהיבים קלות את הבצל המטוגן במחבת חמה.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את הקישואים - דוחסים מעט.
  • מחממים את שמן הזית בסוטז' רחב ומזהיבים את הבצל, מוסיפים את פנים הקישוא ומטגנים מספר דקות, מתבלים ומוסיפים את רכז הרימונים, ענף הטרגון והמרק הצח.
  • מוסיפים לסוטז' את הקישואים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה.

מחפשים עוד מתכונים צמחוניים? נסו את אלה:

ספגטי עם ברוקולי שום וקישואים

נודלס טופו וירקות

שבלולי עלי פילו ממולאים בתרד

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015