כרישה, פטריות וגבינה בלביבה אחת, כפיר חרבי

מתכון ללביבות כרישה, גבינה ופטריות

פטריות וכרישה משתלבות ביחד עם גבינת קשקבל ללביבה טעימה במיוחד, שאפשר לאכול חמה או קרה. כדאי להגיש ביחד עם יוגורט מרענן

  • פורסם ב:
  • 19/04/2013 01:36
  • |
  • עודכן ב:
  • 12/11/2018 08:44
  • |

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 16-18 לביבות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

2 כרישות בגודל בינוני או שקית של כרישות קפואות


2 סלסילות פטריות או שקית פטריות חתוכות מוקפאות


2 ביצים


150 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס


200 גרם גבינת קשקבל, מגורדת גס


6-5 כפות פירורי לחם


מלח ופלפל שחור


שמן לטיגון רדוד


אופן הכנה:

  • אם משתמשים בירקות טריים, שוטפים היטב את הכרישה, ולאחר מכן פורסים אותה ואת הפטריות דק.
  • מבשלים את הכרישה בסיר עם מים רותחים כ- 15 דקות עד ריכוך, מעבירים למסננת וסוחטים היטב.
  • מטגנים במחבת את הפטריות כ-10 דקות עד ריכוך, מעבירים למסננת ומניחים כ- 15 דקות.
  • מעבירים את הכרישה למעבד מזון, מוסיפים את הביצים ומעט מלח וטוחנים עד קבלת תערובת חלקה.
  • מעבירים את הכרישה לקערה, מוסיפים את הפטריות, הגבינה ופירורי הלחם, מתבלים ומערבבים.
  • צרים קציצות ומטגנים בשמן כ- 2 דקות מכל צד עד הזהבה.
  • מוציאים לנייר סופג ומגישים ביחד עם יוגורט ועשבי תיבול.

המלצת יין לצד המנה:

ויונייה גליל עליון - יין לבן יבש מהסדרה האזורית של יקבי כרמל, המופק מענבי ויונייה מהגליל העליון (אזור מירון). היין משלב ניחוחות רעננים של אפרסק, משמש ופריחה עם רמזים עדינים לעץ האלון ברקע. הוא בעל גוף מלא ומתיקות עדינה מאוד שתשתדך מצוין ללביבות הפריכות. טמפרטורת הגשה מומלצת: 12 מעלות.

המתכון באדיבות סנפרוסט.

הכתבה פורסמה לראשונה ב-2013