קריספיות ונטולות רגשות אשם. לביבות תפוחי אדמה אפויות, istock

מ-ע-ו-ל-ו-ת: מתכון ללביבות תפוחי אדמה של חלי ממן

איך שורדים את חנוכה, אוכלים לביבות ולא שוברים את הדיאטה? חלי ממן עם לביבות תפוחי אדמה "רזות" שאופים בתנור ומחסלים ללא רגשות אשם

  • פורסם ב:
  • 04/11/2013 17:35
  • |
  • עודכן ב:
  • 17/09/2018 14:02
  • |

חלי ממן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | 12 לביבות | רמת קושי: קל

מצרכים

3 תפוחי אדמה


2 בצלים קצוצים


100 גרם פטריות קצוצות


2 ביצים


3 כפות פירורי לחם


כפית אבקת מרק


מלח ופלפל לפי הטעם


תרסיס שמן

אופן הכנה

  • מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד לריכוך, מסננים ומרסקים למחית.

  • מאדים את הבצל הקצוץ עם הפטריות בכפית שמן, מניחים בצד להתקרר מעט ומוסיפים למחית תפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב.
  • יוצרים כ-15 קציצות ע"ג נייר אפייה משומן בתרסיס שמן ואופים בחום בינוני כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.

* 2 לביבות = תחליף לפחמימה

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2017