חלה מתוקה בזיגוג דבש וקינמון, נטלי אביב

מתכון וידאו לחלה מתוקה בזיגוג דבש וקינמון

נטלי אביב עם מתכון וידאו מנצח למיני חלות מתוקות, עם זיגוג מעולה של דבש וקינמון

  • פורסם ב:
  • 02/11/2015 14:41
  • |
  • עודכן ב:
  • 21/08/2018 07:00
  • |

השבוע במדור הוידאו של נטלי : מיני חלות מתוקות בזיגוג דבש וקינמון. שידרוג מוצלח במיוחד לחלות המתוקות של שבת, עם ציפוי כיפי שקשה לעמוד בפניו.

מצרכים

4 כוסות קמח


1 כפית מלח


1/8 כפית ציפורן


1/8 כפית אגוז מוסקט


1/4 כפית ג׳ינג׳ר טחון


1 ו-1/2 כפיות קינמון


1/4 כוס סוכר


2 חלמונים (+ביצה טרופה עם מעט מים להברשה מעל החלות)


1 כף ו-1/2 כפית שמרים יבשים (ניתן להמיר ב-30 גרם שמרים טריים)


1/2 כוס מחית תפוחי עץ


1 שקית סוכר וניל


1 כוס חלב פושר


50 גר׳ חמאה מומסת

לזיגוג:

100 גר׳ אבקת סוכר


1/2 כוס דבש


1 כפית קינמון


1/8 כפית ציפורן


1/8 כפית אגוז מוסקט


1/8 כפית ג׳ינג׳ר טחון


1 ו-1/2 עד 2 כפות חלב


 

שלבי הכנה

  • מחממים חמאה וחלב לדרגת פושר. שימו לב- אם יהיה קר מדי או חם מדי השמרים לא יתססו.
  • מוסיפים את השמרים היבשים וסוכר הוניל לחלב והחמאה הפושרים ונותנים לשמרים לתסוס למשך כ-8 דק׳. השמרים תוססים כשמתחילים לראות בועות, קצף ולהריח את השמרים.
  • מוסיפים את המלח והתבלינים לקמח, מערבבים מעט ויוצרים גומה במרכז.
  • מוסיפים סוכר ואת כל החומרים הרטובים מלבד החלמונים ומערבבים מעט.
  • מעבירים למיקסר עם וו לישה (כמובן שניתן ללוש ידנית). לשים בהתחלה במהירות נמוכה, מוסיפים את החלמונים, מגבירים את המהירות בהדרגה ולשים למשך כ-7 דק׳. הבצק יוצא רך אך לא דביק.
  • מעבירים לקערה גדולה ומשמונת, מכסים בניילון נמצד או במגבת ומשאירים לתפוח למשך כשעה וחצי עד שעתיים.
  • לאחר ההתפחה, מעבירים למשטח מקומח, ומרדדים מעט.
  • חולקים את הבצק לששה עשר חלקים. מגלגלים כל חתיכת בצק לרצועה ארוכה ומתחילים ליצור מיני חלות: מלפפים את הבצק על שלוש אצבעות, יוצרים קשר ,מושכים את הקצוות ומכניסים קצה אחד מלמטה ואת הקצה השני מלמעלה. במידה ונותרת שארית קורעים ומגלגלים אותה למיני חלה נוספת.
  • מניחים את החלות בתבנית משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת ומניחים לתפוח למשך כ-30 עד 40 דק׳.
  • לאחר ההתפחה, מברישים בעדינות בביצה טרופה עם מעט מים.
  • מכניסים את החלות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דק׳ או עד שצבע החלות הופך לזהוב.

מכינים את הזיגוג:

  • מערבבים בקערה אבקת סוכר, ג׳ינג׳ר טחון, ציפורן אגוז מוסקט וקינמון, חלב ודבש. לזיגוג די נוזלי מוסיפים 1 כף וחצי עד 2 כפות חלב. לזיגוג סמיך יותר מספיקה 1 כף חלב.
  • לאחר היציאה מהתנור, מצפים את החלות בזיגוג.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015