הצבע הכי טרנדי בקולינריה העולמית מגיע גם לסלט המרענן הזה

מתכון ב-3 דקות מהתוכנית "לבחור נכון עם מיכל צפיר": קבלו שילוב בין סלק אפוי בתנור לסלק חי, עם עלי ארוגולה ושמיר - ומשם תוסיפו מה שתרצו. למתכון המלא

את סלט הסלק הזה לא לוקח יותר מדי זמן להכין, אבל הוא תאווה לחיך - וגם לעיניים. הנה המתכון:

מצרכים

- 2 סלקים שבושלו בתנור ב-200 מעלות למשך 30 דקות, עטופים בנייר כסף (ובנייר אפייה אם תרצו) חתוכים לקוביות. ניתן לבשל יום קודם (ניתן לבשל גם במים רותחים עד שהסלק רך).

- חצי סלק לא מבושל פרוס לפרוסות דקות
- צרור ארוגולה קצוצה
- 50 גרם שקדים/אגוזי מלך קלויים
- 20 מ"ל חומץ יין אדום
- מיץ מחצי לימון
- 50 גרם שמן זית
- 50 גרם גבינת טולום בקר/כבש
- 1 שן שום קצוצה
- קורט כמון
- קורט מלח

אופן הכנה
- לערבב בקערה את כל המרכיבים למעט השקדים/אגוזים והגבינה
- לתקן טעמים ולהניח בצלחת הגשה
- לפזר על הסלט את השקדים/אגוזים

סלט סלק וארוגולה, מתוך התוכנית
 

סלט סלק וארוגולה, מתוך התוכנית "לבחור נכון עם מיכל צפיר"(אסף גולן)