סלט קפרזה של מסעדת בליני, אנטולי מיכאלו

מתכון מנצח לסלט: קפרזה, אבל קצת אחרת

סלט קפרזה הוא קלאסיקה מנצחת בכל ארוחה, ומה שהופך אותו לקלף מנצח הוא קלות ההכנה. קבלו מתכון לסלט קפרזה עם טוויסט משגע

  • פורסם ב:
  • 26/06/2017 15:06
  • |
  • עודכן ב:
  • 04/07/2018 19:35
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

סלט קפרזה עם עגבניות צלויות


המתכון באדיבות מסעדת בליני, שהתחדשה בתקופה האחרונה בשף-מלווה יוגב ירוס

חומרים

2 עגבניות גדולות ובשלות מאוד (עדיפות מזן ביף)

2 כדורי מוצרלה רכה

10 עלי בזיליקום

1/4 בצל סגול פרוס דק

3 כפות שמן בזיליקום

מלח ים/ פלפל שחור גרוס

לעגבניות הצלויות

100 גרם תערובת עגבניות שרי צבעוניות (צהוב/ מנומר/ שרי תמר)

שמן זית

מעט מלח ים

לשמן בזיליקום

צרור גדול של בזיליקום מופרד לעלים

1/2 כוס שמן זית

לבלסמי מצומצם

1 כוס חומץ בלסמי

1/4 כוס סוכר לבן

אופן הכנה

שמן הבזיליקום

מרתיחים כ- 2 ליטר מים עם כף גדושה מלח גס, במקביל מכינים אמבט מי קרח.

שמים את הבזיליקום במים הרותחים למשך 10 שניות בלבד, שולים ומעבירים מיד למי הקרח לצינון

סוחטים היטב ומערב במעבד עם שמן הזית, משרים למשך כשעה, מערבלים פעם נוספת ומסננים דרך מסננת דקה, לקבלת שמן ירוק עז.

קרם הבלסמי

מביאים את החומץ וסוכר לרתיחה בסיר קטן, מבשלים על להבה בינונית עד שמצטמצם בחצי ומסמיך, מצננים

העגבניות הצלויות:

מערבבים את עגבניות השרי במעט שמן זית ומלח ים

צולים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך כ- 15 דקות, עד שנשרפות מעט, מצננים מיד

הרכבת המנה:

פורסים 6 פרוסות של עגבנייה ומסדרים במרכז כל צלחת, ממליחים ומפלפלים מעט

מסדרים מסביב ומעל לפרוסות העגבנייה את העגבניות הצלויות

קורעים גס את כדורי המוצרלה ומסדרים בין העגבניות השונות

מטפטפים מעל מעט שמן בזיליקום, ומעטרים בפסים דקיקים ועגולים של בלסמי מצומצם

מסדרים מעל רצועות דקיקות של בצל סגול  ומגישים עם לחם קלוי.