לגוון את הסלט הרגיל, חנן דיאמנט

ארוחות ערב קלילה ומהירה: סלט עדשים שחורות ובטטה

הבטטה נותנת רכות מתוקה, הבצל הירוק קראנצ'יות, והעדשים השחורות אחראיות על השובע שיתפשט בגוף רגע אחרי הביס האחרון. מתכון מנצח לימים שאין כוח לעמוד במטבח

  • פורסם ב:
  • 27/02/2017 12:32
  • |
  • עודכן ב:
  • 05/06/2018 14:00
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

יעל בן יטח

מצרכים ל 6 מנות:

1 כוס עדשים שחורות


1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל כ 1 ס"מ


2 כפות שמן זית


מלח עבה, פלפל לבן לפי הטעם


1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס


1/2 כוס חמוציות


1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות


צרור ירק (פטרוזיליה או כוסברה קצוץ)


2 כפות חומץ בלסמי

לגוון את הסלט הרגיל
 

לגוון את הסלט הרגיל(חנן דיאמנט)

אופן ההכנה

  • מבשלים את העדשים במים רתוחים 20 דקות
  • מתבלים את הבטטה במלח, פלפל לבן ושמן זית וצולים בתנור על גריל בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות
  • שוטפים את העדשים במים ומסננים היטב.
  • מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מערבבים, טועמים, ומתקנים תיבול אם יש צורך

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2017