רביולי אלי אוליו פטריות וכרישה, דוד חיון

פסטה ברוטב אלי אוליו פטריות כרישה

מיה סופינו ממסעדת פסטה מיאה עם מתכון לפסטה ברוטב עדין של שמן זית עם פטריות וכרישה

  • פורסם ב:
  • 08/10/2015 16:05
  • |
  • עודכן ב:
  • 19/10/2016 13:34
  • |

מיה סופינו

רטבים עדינים לפסטה הם לפעמים הכיף הכי גדול. שמן זית רענן, פטריות צרובות וכרישה מתקתקה הם כל מה שצריך כדי ליצור את הארוחה המושלמת.

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 3-4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

4 כפות שמן זית לכיסוי תחתית המחבת (לא להתקמצן)


6 שיני שום קלופות וחצויות לאורכם או לפי הטעם


קמצוץ מלח, פלפל שחור גרוס וצ'ילי גרוס


2 פטריות פורטובלו גדולות או פטריית יער, חתוך לפרוסות בגודל ביס


1 כוס כרישה חתוכה לרצועות אלכסוניות


6 שלוקים (כפות) יין לבן


1/2 כפית עלי תימין


1/2 כפית עלי פטרוזיליה


300 גרם פסטה קצרה או רביולי


סיר גדול של מים רותחים עם כף מלח גס מלח גס לבישול הפסטה

הוראות הכנה:

  • לחמם במחבת את השמן עם השום והתיבול עד שהשום מזהיב קלות
  • להוסיף את הכרישה ולבשל עד שמתרככת, כ-5 דקות (הכרישה תאבד הרבה מנפחה בטיגון)
  • להוסיף את הפטריות ולבשל עד שהן מפרישות נוזלים
  • מוסיפים את היין ומקפיצים
  • בזמן הזה מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל גבי האריזה
  • מוסיפים למחבת את הפסטה שבושלה עד דרגת אל דנטה ועשבי התיבול ומקפיצים יחד.
  • מגישים ואוכלים מיד.