סלט עדשים ודלעת צלויה, טל סיוון ציפורין

סלט שהוא ארוחה: סלט עדשים ודלעת צלויה

סלט שהוא גם טעים, גם בריא, גם מזין וגם משביע: עדשים עם קוביות דלעת והמון תוספות כייפיות

  • פורסם ב:
  • 21/05/2015 03:34
  • |
  • עודכן ב:
  • 07/09/2016 13:28
  • |

נעם דקרס– ביסל'ה

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

3 כוסות עדשים שחורות או ירוקות מבושלות


1/2 ק"ג דלעת נקייה מקליפה וגרעינים, חתוכה לקוביות 2*2 ס"מ


2 פלפלים אדומים קלויים חתוכים לקוביות 2*2 ס"מ


1/4 כוס בצל ירוק קצוץ לטבעות דקות


1/4 כוס סלרי אמריקאי, הגבעול בלבד, חתוך לפרוסות דקות


2 כפות פטרוזיליה קצוצה


2 כפות + 1/4 כוס שמן זית מאיכות מעולה


מיץ מלימון אחד


מלח לפי הטעם


צ'ילי יבש גרוס לפי הטעם

אופן הכנה:

מערבבים את קוביות הדלעת עם 2 כפות שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד שהדלעת משחימה מעט, כ-15 דקות.

מצננים היטב

מעבירים את כל המרכיבים פרט לשמן הזית ומיץ הלימון לקערת ערבוב.

מערבבים ומוסיפים את הנוזלים.

מתבלים במלח ובצ'ילי ומערבבים שוב.

רוצים עוד מתכונים לסלטים? לחצו כאן