סלט תירס עם אבוקדו ושעועית, ענת לבל

סלט תירס עם אבוקדו ושעועית

ארוחת הערב המושלמת: סלט קל, מהיר, בריא ובעיקר טעים. תירס סופר מתוק, אבוקדו ושעועית שיוצרים ארוחה מלאה ובריאה

  • פורסם ב:
  • 06/11/2014 12:26
  • |
  • עודכן ב:
  • 31/07/2018 07:00
  • |

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 10 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים

3 קלחי תירס סופר מתוק, טריים, נקיים מעלים ומסיבים


1 אבוקדו - מקולף וחתוך לקוביות


1 קופסת שימורים (כ- 500 ג') של שעועית אדומה, או שחורה מסוננת מנוזלים


1 פלפל אדום קצוץ


1 בצל סגול קצוץ


לרוטב:
½ כוס מיונז


3 כפות שמן קנולה או 2 כפות מים


מיץ ½ לימון או ליים


1 שן שום


חצי צרור עלי כוסברה


מלח, פלפל שחור

אופן הכנה

  • מעבדים את כל רכיבי הרוטב במעבד מזון למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • מפרידים את גרגירי התירס מהקלח - מעמידים קלח תירס בקערה ו"מגלחים" את הגרגירים בהעברת סכין חדה מראש הקלח תחתיתו.
  • לקערת גרגירי התירס מוסיפים פלפל אדום ובצל סגול ומערבבים. מוסיפים את השעועית והאבוקדו ומערבבים שוב בעדינות.
  • לפני ההגשה יוצקים את הרוטב ומערבבים.

המתכון באדיבות חוות תקוע.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2014