פוגצטה, נועם פריסמן

פיצה ופוקצ'ה ביחד: פוגצטה • מתכון מתוך סופר שי-לי

פיצה זה טעים ופוקצ'ה זה טעים, אז הנה השילוב המושלם ביניהם: פוגצטה איטלקית וטעימה במיוחד עם בצל ומוצרלה

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 11/04/2018 11:00
  • |

שי-לי ליפא

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעתיים | פוגצטה אחת גדולה | רמת קושי: בינוני

מצרכים

לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח שמרים


3/4 כוס (180 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, חמימים


2 כפות שמן זית


1 כף סוכר


1 כפית שטוחה מלח


לטופינג:
2 כפות שמן זית


1 בצל בינוני חצוי ופרוס בעובי 1/2 ס"מ


1/2 כפית אורגנו מיובש


מלח גס ופלפל שחור גרוס


למלית:
1 שקית (300 גרם) מוצרלה מגוררת גד


8 פילטים של אנשובי בשמן זית (לא חובה)


לשימון:
תרסיס שמן זית

אופן הכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

  • לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומעבירה להתפחה כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו.
 

בינתיים מכינים את הטופינג:

  • מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מצננים היטב.
  • מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
 

מרכיבים את הפוגצטה ואופים:

  • מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ ובעובי 3-2 מ"מ.
  • מניחים עיגול בצק אחד בתבנית. מפזרים מעל גבינת מוצרלה ומסדרים פילטים של אנשובי. מכסים בעיגול בצק שני. מפזרים מעל בצל מאודה וזורים אורגנו מיובש, מלח גס ופלפל.
  • אופים בתנור החם 20-15 דקות עד שהפוגצטה זהובה.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015