הכי אסייתי: לחמניות באן מאודות בשלל מילויים

לחמניות מאודות רכות מאוד עם בצק קל ואוורירי והצעות מילוי בשרית, טבעונית, דיאטטית ואפילו מתוקה, שאתם חייבים לנסות להכין בבית

באנז מאודים עם בשר
באנז מאודים עם בשר | צילום: יפית בשבקין
דירוג הגולשים:
זמן הכנה:
120
כמות סועדים:
6

סוג מתכון: הלחמניות- פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים | כ-30 לחמניות| רמת קושי: בינוני

את הבאנז הראשונים שלי הכרתי בניו יורק. גרתי במנהטן שנתיים ועבדתי במסעדות שף שונות בכל יום ראשון כשהמסעדה סגורה,יצאתי להרפתקה קולינרית אחרת, באחד מאותם ימים הציעה שותפתי לדירה לבדוק מקום חדש ליד העבודה שלה. אוכל קוריאני או משהו כזה, סבבה אמרתי והגענו ל"מומופוקו". הבאז סביב המסעדה רק החל ולחמניות מאודות היו הדבר הכי חם בעיר.

כולם כבר הכירו את הבאנז הסיני הממולא שהגישו בצ'יינה טאון בכל חור,לחמניה שמנמנה עתירת בצק בדרך כלל במילוי של בשר חזיר קצוץ,הוי סין יין שאוסינג ובצל ירוק אבל עדיין הלחמניות של דיוויד צ'אנג לאדמו לשום דבר אחר.
לחמניות מאודות רכות מאוד,הבצק קל ואוורירי וכמעט לא מורגש,המילוי היה פשוט מאוד,בטן חזיר,עוף או טופו עם הוי סין,קימצ'י קוריאני ומלפפון כבוש. תענוג!

אז מה צריך כדי להכין את הלחמניות בבית?

  • סטימר במבוק/אלומניום שיושב על סיר של לפחות 4 ליטר
  • נייר אפיה מחורר
  • מגש
  • מגבת
  • מיקסר(לא חייב אך בהחלט מקל על העבודה)
  • מערוך
  • שמן סויה/קנולה
  • צ'ופסטיקס

 

מצרכים

1 ק"ג קמח (עדיף קמח עוגות או עוגיות, אבל לא חובה)


חצי כוס סוכר


כפית מלח


כף שטוחה שמרים יבשים


כוס מים פושרים


שלושת רבעי כוס מים חמים

הכנת הבצק קלה יחסית אך צריך לשמור על מספר כללים:

1. מרגע שהתחלתם בעשיית הבצק עד סוף האידוי הראשוני אין לקרר או להקפיא את הבצק זה פשוט יפגע בהתפחה
2. המים חייבים לרתוח בזמן האידוי ולא להניח את הלחמניות בסטימר עם מים קרים או חמים רק רותחים
3. אם במהלך עיצוב הלחמניות הבצק תופח יותר מדי אפשר להחזיר אותו למיקסר ל2 דקות לישה-זה יעזור בהוצאת אויר מהבצק והלחמניה תהיה יותר אחידה
4. את הבצק צריך לשמור תמיד מכוסה במגבת או ניילון ,בצק לא מכוסה מקבל קרום והקרום פוגע בהתפחה
5. צריך לזכור שכל קמח מתנהג אחרת וסופח מים בצורה אחרת לכן הוספת המים נעשית כאן ב2 פעימות

אופן הכנה

  • בקערת מיקסר,לערבב את כל החומרים היבשים יחד.
  • לערבב בכוס גדולה או קערה את המים החמים והפושרים יחד ולהוסיף שלושת רבעי מכמות המים לקמח.
  • במיקסר עם וו לישה ,להתחיל במהירות נמוכה ללוש את הבצק 7 דקות, מדי פעם לעצור ולשחרר ידנית את הבצק מהוו ומדפנות הקערה. אם לשים באופן ידני זמן הלישה המינמלי הוא 12 דקות עד קבלת בצק רך ומגובש. (תוך כדי הלישה לשים לב אם הבצק רטוב או יבש,במידה והוא יבש להוסיף את כמות המים הנותרת,במידה והוא נוזלי מדי להוסיף עד חצי כוס קמח ולהמשיך ללוש).
  • לאחר 7 דק לישה-געו בבצק, המרקם צריך להיות חלק ורך למגע אך עדיין מגובש, אם לא המשיכו ללוש על מהירות נמוכה עוד 4 דק'.
  • בדיקת הבצק-הוציאו את הבצק למשטח מקומח קלות,ליחצו עם האצבע על הבצק אם השקע נשאר-הבצק מוכן אם השקע נעלם לגמרי המשיכו ללוש באופן ידני על השולחן
  • כסו את הבצק במגבת לחה או ניילון נצמד ותנו לו לתפוח עד שיכפיל את נפחו.
  • ברגע שהבצק הכפיל את נפחו,הכו את הבצק קלות כדי להוציא ממנו אוויר וגבשו את הבצק לצורת נקניק-זיכרו תמיד הבצק שלא בשימוש צריך להיות מכוסה.
  • חלקו את הבצק ל26-30 יח שוות-כדררו את כדור הבצק היטב עד שפני הבצק חלקות,הניחו בצד ל-10 דקות כשהבצק מכוסה.
  • רדדו כל כדור בצק עם מערוך לצורה אובלית, טיבלו את הצ'ופסטיקס בשמן ומירחו מעט שמן על פנים הלחמניה (כדי שלא יידבק הבצק בזמן ההתפחה). סיגרו את הלחמניה כך שיווצר לנו "פיתה" פתוחה בקצוות.
  • חיזרו על הפעולה עם שאר הלחמניות ותמיד שיהיו מכוסות-זמן ההתפחה 15 דקות.
  • הרתיחו מים בסיר והניחו את דף האפייה המחורר בסטימר עץ.
  • בסטימר-סדרו את הלחמניות מבלי שיגעו אחת בשניה,הניחו את הסטימר המכוסה על הסיר עם המים הרותחים ואדו את הלחמניות 4 דקות אידוי ראשוני.
  • לאחר מכן הוציאו את הלמניות מהסטימר וקררו על מגש 20 דקות. התנהגו בעדינות עם הלחמניה לאחר האידוי אחרת ייוצרו על הלחמניה סימני אצבעות בשלב זה ניתן להקפיא את הלחמניות לפעם אחרת
  • ברגע שהמילוי מוכן אדו את הלחמניות 4 דקות נוספות(אפשרי גם מהקפאה), מלאו במילוי הרצוי.

הצעות למילוי

הטבעונית: ל-4 לחמניות

4 פרוסות טופו מטוגנות במעט שמן במחבת


כף טחינה גולמית


כפית בצל ירוק קצוץ


4 פרוסות פלפל צ'ילי אדום חריף


כף כרוב כבוש


מעט רוטב טריאקי/סויה מתוקה

  • מורחים את הלחמניה בטחינה גולמית, מניחים את פרוסת הטופו, הצ'ילי, הבצל הירוק והכרוב כבוש ומעל מספר טיפות סויה מתוקה או רוטב טריאקי.

באנז מאודים עם טופו
באנז מאודים עם טופו | צילום: שי נייבורג

הקרניבורית: ל-4 לחמניות

150 גרם אנטריקוט מיושן -פרוס לפרוסות דקות


חצי בצל סגול פרוס דק


כף רוטב הוי סין


1 מלפפון כבוש במלח -פרוסות דקות


4 עלי חסה קרועים ביד ללא גבעול


3 כפות מיונז


כף שמן צ'ילי

  • לערבב את המיונז עם השמן צ'ילי ולמרוח את פנים הלחמניה. את האנטריקוט לתבל במלח ופלפל שחור גרוס ולהקפיץ במעט שמן בחום גבוה במחבת כדקה או עד שמוכן,לערבב יחד עם ההוי סין בקערה. לסדרבלחמניה חסה,בצל סגול,אנטריקוט ובצל סגול ולזלף מהמיונז החריף מעל הבשר.

הדיאטתית: ל-4 לחמניות

1 חזה עוף


1 כף רוטב דגים


6 עלי כוסברה


6 עלי נענע


4 עלי בזיליקום


חופן עלי רוקט


כפית מיץ לימון


חצי כפית צ'ילי קצוץ


כף הוי סין למריחת הלחמניה


חצי אבוקדו פרוס

  • לאדות את העוף בסטימר 7-9 דקות עד שמוכן. לערבב את המיץ לימון,הצ'ילי,רוטב דגים יחד ולמרוח מעל העוף. למרוח את פנים הלמניה בהוי סין,לחתוך את העוף לפרוסות ולהניח בלחמניה, מעל העוף להניח מיקס עשבי תיבול ואבוקדו.

המתוקה: ל-4 לחמניות (בננה לוטי בבאן)

לרוטב טופי:

1 כוס סוכר


1 כוס שמנת

למילוי:

2 בננות בשלות פרוסות


כפית חמאה


רבע כוס רוטב טופי (שמכינים לבד)


כדור גלידה וניל

  • מכינים את רוטב הטופי: בסיר עם דפנות גבוהות-ממיסים סוכר לקרמל בזהירות על אש נמוכה, מוסיפים את השמנת ומערבבים בזהירות (לא לפחד מהגושים שנוצרים,הם יתפרקו ברתיחה). מביאים לרתיחה אחת ומכבים. מקררים את הרוטב.
  • במחבת טפלון ממיסים חמאה ומטגנים את הבננות עד שמשחימות ,מוסיפים רוטב טופי ומצמצמים מעט. ממלאים את הלחמניות בבננה המקורמלת וברבע כדור וניל.