קיש פטריות ובצל, נועם פריסמן

מתכון מנצח: קיש פטריות ובצל של ישראל אהרוני

קיש קלאסי עם שילוב טעמים מושלם של פטריות, בצל ועשבי תיבול, שאהרוני מלמד להכין בקלות בבית

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 09/02/2018 11:40
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

חצי קג בצק עלים קפוא


30 גרם חמאה


3 כפות שמן זית


5 בצלים פרוסים


1 כף תימין


1 כף רוזמרין


פטריות פורצ'יני מיובשות מושרות במים חמים וקצוצות דק


מלח, פלפל גרוס


1 מיכל שמנת מתוקה פלוס חצי כוס חלב


3 ביצים טרופות


רבע כפית אגוז מוסקט


גבינה קשה מגורדת (פרמזן, מנצ'גו או מה שאוהבים)

אופן הכנה

  • שמים את השמן, חמאה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל, תימין ורוזמרין, פטריות יבשות, מלח ופלפל כחמש דקות.
  • מערבבים את השמנת עם הביצים, חלב, מלח, פלפל ומוסקט.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעלה דק.
  • חותכים לעיגול גדול ומרפדים תבנית פאי עם שוליים מוגבהים. דוקרים במזלג פה ושם.
  • יוצקים את תערובת הבצל הקרה (שהוקפץ) אל הבצק, יוצקים מעל את תערובת השמנת-ביצים, מפזרים מעל את הגבינה ומכסים בנייר כסף.
  • אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה. מוציאים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות עד שהקיש שחום לגמרי.
  • מגישים עם סלט ירוק.