מערומי תפוחי אדמה אפויים, tastemade

שחיתות טעימה: מערומי תפוחי אדמה בתנור

אם קצת נמאס לכם ממתכוני תפוחי האדמה בתנור הרגילים, בואו לנסות את תפוחי האדמה האלה. פריכים, טעימים ופשוט ממכרים

  • פורסם ב:
  • 15/02/2016 03:17
  • |
  • עודכן ב:
  • 27/03/2018 04:26
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

המתכון הפשוט הזה לפרוסות תפוחי אדמה אפויים בתנור הוא שיחוק אמיתי. פרוסות דקות, פריכות, חמאתיות בטעם שקשה להפסיק לאכול ממנו. אתם חייבים לנסות!

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 3-4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים

750 גרם תפוחי אדמה


100 גרם חמאה


1 שן שום כתושה


3-4 כפות פרמזן מגורדת


כמה גבעולי טימין


מלח ופלפל

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • משמנים היטב תבנית מאפינס (אפשר גם להניח בתחתית עיגולי נייר אפייה גזורים, אם פוחדים שיידבק).
  • ממיסים את החמאה במיקרוגל או על מחבת
  • מניחים בתחתית כל שקע בתבנית עלה או שניים של טימין, ומוסיפים כחצי כפית חמאה.
  • קוצצים עוד כמה עלי טימין ומוסיפים יחד עם השום הכתוש לחמאה שנשארה, מערבבים היטב.
  • שוטפים איטב את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה (אפשר גם עם סכין, בזהירות).
  • מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתוך תבניות המאפין, כאשר מפזרים מעט פרמז'ן בין כל שכבה.
  • מכסים בנייר כסף ואופים 30 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מגבירים את החום ל-200 מעלות, מסירים את נייר הכסף ומעבירים את המערומים הפוכים (עם הטימין למעלה) לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים שום 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה שחומים ופריכים.
 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2016