סלט בקר אסייתי , נועם פריסמן

סלט בקר אסייתי • מתכון מנצח של ישראל אהרוני

ישראל אהרוני, מתוך התכנית שכולה בשר, מכין סלט בקר אסייתי עם טעמים בועטים וכיפיים, שיקפיץ כל ארוחה

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 27/03/2018 03:12
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 25 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים

300 גרם סינטה חצויה לאורכה


תרסיס שמן זית


מעט שבבי צ'ילי


מלח, פלפל

לתיבול הבשר:
1 כף תמרינדי


1 כף סויה


1 כף סוכר חום


חצי כוס מים

לסלט:
צרור עלי נענע מופרדים


צרור עלי כוסברה מופרדים


3 בצלי שאלוט פרוסים


12 סנו פיז חלוטים חצי דקה


1 כוס נבטים סיניים טריים


1 פלפל צ'ילי אדום פרוס


להגשה:
2-3 כפות בוטנים קלויים קצוצים גס

לרוטב:
1 מקל למון גראס


4 שיני שום שלמות


1 כף ג'ינג'ר קצוץ


1 צ'ילי אדום פרוס


כותשים במכתש ועלי ואז מוסיפים ומערבבים:
1 כף סוכר חום


2 כפות רוטב דגים


2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה

  • ממליחים ומפלפלים את הבשר, ובוזקים מעט שבבי צ'ילי.
  • מתיזים תרסיס שמן זית על מחבת וכשהיא חמה צורבים את הבשר כחמש דקות ומוציאים.
  • יוצקים מעט מים למחבת, מנמיכים להבה, יוצקים תערובת תמרינדי ומחזירים את הבשר למחבת. מסובבים את הנתח ברוטב עד שמתקרמל ומוציאים לקרש.
  • מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט, יוצקים את הרוטב ומערבבים.
  • פורסים את הבשר לרוחבו לפרוסות דקות.
  • מסדרים את פרוסות הבשר על צלחת הגשה ובמרכזה את הסלט, מפזרים מעל בוטנים קלויים ומגישים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015