שבלולי שמרים שמכינים בצ'יק, אפיק גבאי

הכי מהירים במטבח: שבלולי שמרים בקלי קלות

אורחים בדרך ואין לכם מה להגיש? לוטם אליקים נחלצת לעזרתכם עם מתכון כל-כך קל ופשוט שלא תאמינו איך לא הכנתם אותו קודם: שבלולי שמרים קטנים ופריכים בכל מילוי שאתם רוצים

  • פורסם ב:
  • 25/08/2015 20:47
  • |
  • עודכן ב:
  • 15/07/2018 14:00
  • |

לוטם אליקים

המתכון הזה נועד לכל מי שנלחץ לפני שמגיעים אליו אורחים. אפשר לשמור בהקפאה לפני אפייה ופשוט להוציא ולאפות לפני שהאורחים מגיעים- הריחות שיהיו בבית יתנו תחושה של מאפיה ביתית והטעמים. בטוח שכולם יבקשו מתכונים!

בטורים הקודמים של לוטם אליקים:
קוקילידה לוטוס בהכנה ביתית
מילקי קוקי • פאי אוריאו-נוטלה-פתי בר
מיני קישים בשעה (כולל אפיה!)

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 12-20 שבלולים (תלוי בגודל) | רמת קושי: קל

מצרכים:

בצק עלים קפוא של כל חברה

מליות שונות:


לפיצה: רסק עגבניות +גבינה צהובה מגורדת+ זיתים/פטריות/בצל/תירס


לגבינה: גבינה לבנה +זיתים/פטריות/תרד


אופציות נוספות: פסטו/זיתים/עגבניות/פלפלים +גבינה צהובה מגורדת


אופן הכנה:

  • מפשירים את הבצק.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקמחים את שולחן העבודה במעט קמח וחותכים חתיכה מהבצק בגודל דף A4.
  • מרדדים מעט את הבצק כדי שהמאפה יהיה יותר דק ונעים לאכילה.
  • בוחרים במילוי שרוצים וממלאים את הבצק.
  • מתחילים לגלגל את הבצק כשהחלק הרחב יותר פונה אליכם.
  • לאחר הגילגול חותכים את הצינור לחתיכות בעובי 2 אצבעות.
  • בעזרת לחיצה של כף היד משטחים טיפה את המאפה ומורחים מעל מעט ביצה ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש.
  • המאפה מוכן כאשר הבצק זהוב (בערך 10 דקות).

טיפ: ניתן להקפיא את הבצק לאחר שחתכנו אותו ולשמור בקופסא אטומה במקפיא. כך, לפני שאורחים מגיעים תוכלו רק למרוח ביצה לחמם תנור ולהגיש.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015