המרענן הרשמי של הקיץ. מרק דובדבנים קר, פוטוליה

מרק דובדבנים קר של ישראל אהרוני: מתכון הונגרי אמיתי

הוא נראה כמו קינוח, וגם הטעם מתקתק, אבל באירופה אוכלים אותו כמנה ראשונה. ישראל אהרוני גאה לבשל את אחד מנכסי צאן הברזל של המטבח ההונגרי: מרק דובדבנים קר ומרענן

  • פורסם ב:
  • 18/06/2015 19:45
  • |
  • עודכן ב:
  • 27/03/2018 07:45
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעתיים | רמת קושי: קל

מצרכים:

1/2 ק"ג דובדבנים, מגולענים


1 מקל קינמון


2 עלי דפנה


4 כפות סוכר


1/4 כפית מלח


קליפת לימון מגורדת


כוס יין אדום


4 כוסות מים


2 גביעי שמנת חמוצה


אופן הכנה:

  • שמים את כל החומרים למעט השמנת בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים חמש דקות.
  • מכבים את האש, מערבבים פנימה את השמנת, מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים היטב.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015