כדורי עוף מצופים בשומשום, קרן ביטון כהן

כדורי עוף בציפוי שומשום

נשנוש טעים בסגנון אסייתי: תמרה אהרוני מכינה כדורי עוף עם רוטב פיקנטי שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול

  • פורסם ב:
  • 07/02/2015 20:36
  • |
  • עודכן ב:
  • 25/08/2018 10:00
  • |

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 10-15 כדורים | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

500 גרם חזה עוף, נקי משומן וגידים וטחון


2 בצלי שאלוט, קצוצים דק


2 בצלים ירוקים, קצוצים דק


2 שיני שום, כתושות


ג'ינג'ר, קצוץ


חופן כוסברה, קצוצה


ביצה


2 כפות רוטב סויה


1-2 כפות קורנפלור


מלח, פלפל שחור טחון טרי


מעט אבקת צ'ילי חריף



לציפוי:
1 כוס גרגיר שומשום לבן



לרוטב:
רבע כוס רוטב סויה


2-3 כפות מירין


מיץ מחצי לימון


1/2 כפית שמן שומשום


מעט שבבי צ'ילי יבשים


1 כף ג'ינג'ר קצוץ


1 בצל ירוק, קצוץ


מלח, פלפל


אופן הכנה:

  • בקערה גדולה מערבבים את החומרים של הכדורים לתערובת אחידה.
  • מכסים ומקררים כחצי שעה במקרר.
  • מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים בצד.
  • בידים רטובות מגלגלים מהתערובת כדורים.
  • שמים את השומשום על צלחת.
  • מחממים שמן קנולה בסיר.
  • טובלים את הכדורים בשומשום שיהיו מצופים היטב מכל הצדדים.
  • מטגנים בשמן כ3-4 דק תוך כדי גלגול עד שהכדורים שחומים מעט מכל הצדדים.
  • מוציאים את הכדורים לנייר סופג.
  • מגישים עם הרוטב.

רוצים לצפות בתמרה מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015