סלט גזר וסלרי מבושלים בתחמיץ, דניאל לילה

סלט גזר וסלרי מבושלים בתחמיץ

שי-לי ליפא הוציא ספר חדש עם מתכונים נפלאים מהמקורות: יוון, טורקיה והבלקן. מתוך הספר מצאנו מתכון שיתאים בול לשולחן ארוחת שישי שלכם - סלט גזר וסלרי מבושלים בתחמיץ

  • פורסם ב:
  • 02/04/2014 18:52
  • |
  • עודכן ב:
  • 17/09/2018 11:48
  • |

שי-לי ליפא

בלדינו אפיום הוא סלרי, ומכאן שמו של הסלט הזה. מקור המנה הוא כנראה במטבח העות'מאני, שבו מרבים לבשל ירקות במים ובשמן זית. מגישים בתחילת הארוחה או כתוספת.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

3 שורשי סלרי בינוניים חתוכים לרבעים ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ


3 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ


1 כוס מים מינרליים או מסוננים


1/4 כוס שמן זית


1/4 כוס מיץ לימון


2 כפות סוכר


מלח ופלפל שחור גרוס


אופן הכנה:

  • מערבבים מים, שמן זית, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל בסיר רחב או במחבת עמוקה.
  • מוסיפים סלרי וגזר ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-20 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסלרי והגזר רכים אך עדיין מוצקים.
  • מגישים קר או בטמפ' החדר.
  • שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
  • גיוון: מחליפים סלרי אחד וגזר אחד ב-4 לבבות ארטישוק קפואים חתוכים לרבעים.

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

טבולה עם גבינת פטה ותמרים

סלט ירקות שורש עם גבינת כבשים

סלט תפוחי-אדמה ממכר

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015