מלבי דובדבנים טבעוני, אייל קרן

מתכון למלבי דובדבנים טבעוני

מיקי קפלן, שף מסעדת המטבחון חולק איתנו מתכון לקינוח נוסטלגי שכולם אוהבים - טעים וקל להכנה, ובונוס - הוא גם טבעוני - מלבי דובדבנים

  • פורסם ב:
  • 08/12/2013 18:57
  • |
  • עודכן ב:
  • 29/03/2018 06:57
  • |

מיקי קפלן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 3 שעות | כמות: 8 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


250 מ"ל (פחית) קרם קוקוס


250 מ"ל מים


כף מי זהר


1/2 כוס סוכר


1/4 כוס סוכר וניל


125 cc קורנפלור (רצוי אורגני)


לרוטב:


כוס דובדבנים טריים מגולענים או 1/4 צנצנת דובדבנים חמוצים


1/2 כוס סוכר


אופן הכנה:

  • ממיסים את הקורנפלור עם המים היטב עד שאין גושים.
  • מוסיפים את כל החומרים לסיר על אש נמוכה תוך כדי בחישה. מבשלים עד לבעבוע ראשוני במרכז הסיר.
  • מכבים מיד את האש, יוצקים לכלי הגשה ומכניסים למקרר לשעתיים-שלוש.

הכנת הרוטב:

  • מעבירים לסיר את הדובדבנים ואת הסוכר.
  • מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס ומסמיך. בוחשים מדי פעם עד לבעבוע.
  • מורידים מהאש, מעבירים לכוסות הגשה ומצננים.
  • יוצקים את רוטב הדובדבנים על כוסות המלבי ומגישים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013