דונאטס בציפוי לוטוס - השילוב המושלם, אנטולי מיכאלו

תתכוננו להתמכר: מתכון לדונאטס בציפוי לוטוס

כזה עוד לא אכלתם! אנחנו בטוחים שתמיד נשאר לכם עוד קצת מקום בבטן לשילוב המושלם: דונאטס פריכים ומעולים בציפוי של הממרח הכי ממכר שיש

  • פורסם ב:
  • 01/12/2013 17:06
  • |
  • עודכן ב:
  • 17/09/2018 17:24
  • |

אפרת ליבפרוינד

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: 3 שעות וחצי | כמות: 60 דונאטס | רמת קושי: בינוני |

לבצק:


1 קילו קמח (7 כוסות)


1 קוביית שמרים טריים


80 גרם סוכר (½ כוס פחות 2 כפות)


280 מ"ל חלב (כוס ורבע)


כפית מלח


½2 כפות ברנדי או קוניאק


80 גרם שמן (⅓ כוס)


3 ביצים שלמות


3 חלמונים


שמן לטיגון עמוק


לזיגוג לוטוס:


1/2 צנצנת ממרח לוטוס או ממרח בסגנון לוטוס


3 כפות שמן


לציפוי:


עוגיות לוטוס


אופן הכנה:

הבצק:

  • מפוררים את קוביית השמרים ומוסיפים את הסוכר ו-1/4 כוס חלב.
  • מניחים לתסוס רבע שעה.
  • מוסיפים את יתרת החלב, הביצים, הקמח והברנדי ולשים במיקסר במהירות נמוכה 3 דקות.
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה.
  • מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ומוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי לישה בת כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת ומניחים לתפוח כשעה, עד הכפלת הנפח.
  • מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
  • מחלקים ומכדררים כל חלק לכדורים בגודל פינג פונג.
  • את הכדורים מרדדים לנקניקים ארוכים, ומדביקים את שני קצותיו לקבלת טבעת.
  • מניחים במרווח על תבנית משומנת ומברישים כל דונאט בשמן.
  • מתפיחים שוב בטמפרטורת החדר עד הכפלת נפח.
  • מחממים שמן לטיגון בסיר גדול ורחב, מחליקים את הדונאטס לשמן החם כך שהצד שהיה למעלה יהיה למטה ומטגנים כשתי דקות, עד השחמה.
  • הופכים את הדונאטס ומטגנים אותן מצדן השני כשתי דקות נוספות.
  • מניחים לצינון על רשת או על נייר סופג.

הכנת הזיגוג:

  • מחממים את הממרח ומוסיפים את השמן.
  • טובלים כל דונאט בזיגוג ונותנים לו להתייבש כמה דקות.
  • מפוררים עוגיות לוטוס ומפזרים על הדונאטס.

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013