עוף ממולא בחמוציות ובורגול

ישירות מהמטבח הערבי - עוף שלם במילוי חמוציות ובורגול. את תערובת המילוי ניתן להכין גם בנפרד כתוספת

  • פורסם ב:
  • 11/06/2017 17:32
  • |
  • עודכן ב:
  • 05/06/2018 14:00
  • |

רמת קושי: בינוני | זמן הכנה: 120 דקות | מספר סועדים: 6

אביזרים:

בנית אפייה

נייר אפייה

חבל קשירה

חומרים:

1 טבעוף שלם טרי ארוז שופרסל - נקי ושטוף

2 כוסות בורגול שופרסל

1/2 כוס חמוציות מיובשות ממותקות שופרסל

1/2 כוס שקד קלוף טבעי שופרסל - מרוסק לשבבים

1כף בהרט שופרסל

1 כף שום גבישי שופרסל

3 כפות שמן זית שופרסל

1 בצל סגול קצוץ

1 כפית כמון שופרסל

פלפל שחור גרוס שופרסל לפי הטעם

מלח שופרסל לפי הטעם

לציפוי העוף:

/4 כוס שמן זית שופרסל

4 כפות דבש טבעי שופרסל

1 כף גדושה פפריקה מתוקה שופרסל

אופן ההכנה:

  • משרים את הבורגול במים רותחים למשך חצי שעה, מסננים וסוחטים היטב.
  • במחבת רחבה מטגנים את כל חומרי המלית, מלבד הבורגול, כ- 5 דקות.
  • מסירים מן האש ומוסיפים לקערת הבורגול המושרה.
  • בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הציפוי ועוטפים, בעזרת הידיים, את העוף עם תערובת הציפוי מבפנים ומבחוץ.
  • ממלאים את פנים העוף במלית וקושרים את העוף על מנת שהמלית לא תדלוף.
  • מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  • את המלית שנשארה מפזרים כמצע על תבנית האפייה.
  • מניחים את העוף הממולא בתבנית האפייה על המלית.
  • עוטפים את העוף והמלית בנייר אפייה נוסף ומהדקים היטב את קצוות שני ניירות האפייה האחד לשני.
  • אופים בתנור בחום של 200 מעלות לשעה.
  • לאחר שעה מוציאים את התבנית, מסירים את נייר האפייה ומכניסים שוב לתנור לחום של 160 מעלות לבין 30 ל - 40 דקות או עד שהעוף שחום.
 

(יחצ)

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2017