מרק גונדי פרסי

הישר מהמטבח הפרסי - מרק מתובל עם גרגירי חומוס וכדורי עוף רכים עם הרבה ירקות

  • פורסם ב:
  • 09/05/2017 18:51
  • |
  • עודכן ב:
  • 27/03/2018 06:51
  • |

אביזרים:

סיר עמוק

מצרכים:

למרק

3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

1/4 כפית הל

1 בצל גדול - קצוץ

1 כוס סלרי - חתוך גס

2 תפוחי אדמה בינוניים - חתוכים לרבעים

1 צנצנת גרגרי חומוס שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק

1 כפית כורכום במיכל שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

300 גרם דלעת - חתוכה לקוביות

5 כוסות מים

לקציצות

500 גרם חזה עוף טרי שופרסל - טחון

1 בצל גדול - קצוץ דק מאוד

1 כף שמן קנולה מזוכך שופרסל

1 כוס קמח חומוס

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1/2 כפית פלפל לבן טחון במיכל שופרסל

1 כפית בהרט שופרסל

אופן ההכנה:

קציצות

1. בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת מעט דביקה.

מרק

1. בסיר עמוק ורחב מניחים את כף השמן, הבצל הקצוץ, גרגירי החומוס, הדלעת, תפוחי האדמה והסלרי ומערבבים במשך כ- 5 דקות.

2. מוסיפים 5 כוסות מים.

3. כשהמרק מתחיל לרתוח מוסיפים את המלח, ההל, הכורכום והפלפל השחור ומערבבים היטב.

4. בעזרת ידיים רטובות יוצרים מן התערובת קציצות קטנות ומניחים בסיר.

5. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 40 דקות.

 

(יחצ)

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2017