קדרת סתיו של ירקות שורש, בירה, סילאן וערמונים, אינס ינאי ואודי ברקן

קדרת סתיו של ירקות שורש ברוטב סילאן וערמונים

התוספת המושלמת לארוחה חגיגית: קדרה של ירקות שורש ברוטב ריחני במיוחד של סילאן, בירה וערמונים

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 25/09/2016 13:54
  • |

שורת פרטים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים

רשימת מצרכים

4 גזרים קלופים וחתוכים ל-4


2 שורש פטרוזיליה קלופים וחתוכים ל-4


2 שורש סלרי קלופים וחתוכים לרבעים


2 לפתות קלופות וחתוכות לרבעים/בטטות


6 ארטישוק ירושלמי קלופים וחתוכים לרבעים


6 בצלי שאלוטס קלופים


1 כרישה פרוסה


6 שיני שום קלופות


5 ענפי טימין


10 עלי מרווה


3 כפות בשמן זית/קוקוס (ניתן להמיר בחמאה אם לא רוצים פרווה או טבעוני)


3 כפות שמן זית


300 גרם ערמונים בואקום


כפית מלח, כפית פלפל אנגלי שלם


בקבוק בירה כהה ( 330 מ"ל)


5 כפות סילאן


אופצייה לגיוון- 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת

 

אופן הכנה

פרטי אופן הכנה

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומתחילים בהכנת הקדרה.
  • מחממים סיר כבד על הגז ומוסיפים שמן זית/שמן קוקוס.
  • מטגנים את הירקות למעט השום ועשבי התיבול עד להשחמה קלה ומעבירים לקערה.
  • מטגנים את השום ועשבי התיבול ומוסיפים את הירקות המטוגנים, הערמונים ואת שאר המרכיבים.
  • מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
  • מעבירים את הסיר לתנור ללא מכסה וצולים כשעה (מומלץ מאוד להוציא מהתנור ולערבב מדי פעם)
  • הצעת הגשה: מגישים לצד פסטו ואורז לבן.

 

 

הפניות

לעוד מתכונים עם סילאן, לחצו כאן.