תפוחי אדמה בתנור, Fotolia.com

מתכון לתפוחי אדמה בתנור

תוספת מנצחת לכל מטרה: פלחי תפוחי אדמה אפויים, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים. ניתן להגיש כמעט עם כל מנה, ואל תתפלאו כשהיא תיגמר כל כך מהר

  • פורסם ב:
  • 29/09/2014 21:52
  • |
  • עודכן ב:
  • 28/03/2018 11:01
  • |

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 5 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים, חתוכים לפלחים (לא חייבים לקלף)


5 כפות שמן (רגיל או זית)


2 כפות תערובת תיבול לתפוחי אדמה של תבליני טעם וריח


1/2 כוס מים


אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • שמים את תפוחי האדמה בתפנית אפייה גדולה ועמוקה (או שתיים אם צריך). מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים היטב, עד שכל המרכיבים מצופים בתערובת ומכסים ברדיד אלומיניום.
  • אופים 30 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את רדיד האלומיניום - זהירות אדים! 
  • מחזירים לתנור אופים כ-20 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין והזהיבו.
  • מגישים מיד.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2014