לביבת תפוחי אדמה משפחתית, קרן ביטון כהן

שרינג איז קרינג: לביבת תפוחי אדמה משפחתית

שף נדב אלבז מכין מהם רושטי - לביבה ענקית, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, שכיף להגיש ביחד עם ביצי עין ותרד טרי לארוחת בוקר מושלמת

  • פורסם ב:
  • 18/04/2014 12:41
  • |
  • עודכן ב:
  • 17/08/2017 12:20
  • |

סוג מתכון: פרווה/חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים לרושטי:

3 תפוחי אדמה אדומים גדולים (עדיף מזן דזירה)


מלח ופלפל שחור


שמן זית/שמן רגיל, לטיגון


להגשה:

1 חבילה (250 גרם) עלי תרד שטופים ומסוננים


3-4 כפות שמן זית


2 כפות שמנת מתוקה (רשות)


3-4 ביצים


מלח ופלפל שחור


אופן הכנה:

  • מגררים את תפוחי האדמה על הצד הגס של הפומפיה וסוחטים היטב (אם רוצים מקלפים, לא חובה).
  • מעבירים לקערה ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב.
  • מחממים שמן במחבת רחבה.
  • מוסיפים למחבת את כל תפוחי האדמה המגוררים ומהדקים היטב. מטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה בערך 4 דקות, עד שתחתית תפוחי האדמה הזהיבה.
  • הופכים בזהירות ומטגנים גם על הצד השני, 3 דקות או עד הזהבה.

בזמן שהלביבה מיטגנת מכינים את ביצי העין והתרד:

  • מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את על התרד ומטגנים מעל להבה גבוהה 3 דקות או עד שקמל והתכווץ מאוד. מתבלים במלח ופלפל ואם רוצים מוסיפים גם את השמנת המתוקה.
  • במחבת אחרת מכינים חביתות עין מהביצים - שמים לה לשמור שהחלמון ישאר נוזלי.
  • מגישים את הלביבה ביחד עם התרד וביצי העין למרכז השולחן.

המתכון באדיבות נדב אלבז, שף מסעדת דרך הגפן

מחפשים עוד מתכונים לפסח? נסו את אלו:

אוסובוקו בקר ביין אדום

חריימה בורי בפלפלים ושום

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2014