גשם של סוכר, קרן ביטון כהן

קריספי מבחוץ וענני מבפנים • ספינג' מרוקאי קל להכנה בבית

ביקשנו מהקונדיטור אורן גירון את המתכון הטעים, הממכר ביותר והמתוק ביותר לסופגניה, אבל לא כזאת שכולם מכירים. התוצאה: ספינג' מרוקאי מעולה, שלב אחרי שלב

  • פורסם ב:
  • 24/11/2013 18:15
  • |
  • עודכן ב:
  • 08/12/2015 02:42
  • |

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות: כ-30 יחידות | רמת קושי: בינוני |

מצרכים:


600 גרם קמח (עדיפות לקמח לחם קשה)


20 גרם שמרים יבשים


80 גרם סוכר


10 גרם מלח


2 ביצים


250 מ"ל מים


100 מ"ל מיץ תפוזים


150 מ"ל שמן קנולה


סוכר לבן לטבילה


אופן הכנה:

  • מכניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר מצויד בוו גיטרה ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק דביק וחלק.
  • מכסים ומניחים להתפחה כשעה עד להכפלת הנפח.
  • "מפילים" את הבצק שתפח, ומניחים לו לתפוח שוב כשעה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות.
  • ביד משומנת לוקחים פיסות מהבצק, יוצרים חור במרכז ומטגנים, 2 דקות מכל צד, עד להזהבה עדינה.
  • מעבירים לנייר סופג וטובלים בסוכר.
  • מגישים מיד.
מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

>> סופגניות אפויות מקמח כוסמין עם קרם שוקולד

>> מתכון לבומבלינו: סופגניות איטלקיות מתוקות

>> מפתות: סופגניות דלעת בסירופ מתקתק

>> סופגניות קלילות בניחוח קינמון

 
אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה