רכות ונמסות בפה. עוגיות טחינה, פוטוליה

מתכון לעוגיות טחינה בקלי קלות

קלות להכנה, מקסימות לאירוח • מתכון מעולה לעוגיות זהובות ופריכות, עשירות בטחינה גולמית. אפשר לקשט עם אגוזי קשיו או כל אגוז אחר שאוהבים

  • פורסם ב:
  • 17/04/2013 00:10
  • |
  • עודכן ב:
  • 24/04/2013 20:06
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

מצרכים:

 
225 גרם (כוס וחצי) קמח לבן (ניתן להמיר חצי כמות לקמח מלא)


¾ כוס טחינה גולמית


100 גרם חמאה או מרגרינה


½ כוס סוכר


1 כפית אבקת אפיה


קורט מלח


חופן אגוזי קשיו, לעיטור


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערה מערבבים את כל המצרכים מלבד אגוזי הקשיו לקבלת בצק אחיד (אין צורך ללוש).
  • מכינים תבנית גדולה עם נייר אפייה.
  • לוקחים בערך כף מהתערובת, מגלגלים ומשטחים ליצירת עוגיה. ניתן גם להכין עוגיות קטנות יותר בעזרת כפית. נועצים בכל עוגיה אגוז קשיו.
  • אופים 13-20 דקות, עד שהעוגיות הזהיבו והתקשו.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר 20 דקות לפני שאוכלים.